Прочитај ми чланак

ЛУТОВАЦ: Ђилас сматрао да политичари не треба да говоре на протесту 13. априла

0

Председник Демократске странке и један од лидера Савеза за Србију (СзС) Зоран Лутовац изјавио је да је последњи опозициони протест у Београду успео, а да један од лидера СзС Драган Ђилас није говорио пред окупљенима јер је сматрао да лидери странака не би требало да говоре на том скупу.Лутовац је у интервјуу за Блиц у издању од четвртка, 18. априла казао да је протест 13. априла у Београду успео и да се то види по реакцијама власти.

„Толико пажње, коментара, осврта, директних и посредних обраћања власти и њихових медија само потврдјује чињеницу да је протест успео“, оценио је Лутовац.

Упитан да прокоментарише то што су градјани звиждали током обраћања лидера Социјалдемократске странке Бориса Тадића, Лутовац је рекао да је он знао да се суочи са тим јер је „прави демократа“.

„Код аутократе (Александра) Вучића тако нешто не може да се деси јер на његове скупове долазе само ‘проверени’ и строго конторлисани градјани. И то разликује демократу од аутократе“, казао је Лутовац.

Он је додао да ће СзС на одбијање власти да прихвате изнете захтеве на том протесту одговорити на рационалан начин.

„Показаћемо на делу нашу спремност за дијалог који води нормализацији односа у друштву. Конкретизоваћемо је тако што ћемо подржати формирање делегације градјана протеста ‘Један од пет милиона'“, најавио је он.

Лутовац није искључио могућност испољавања градјанске непослушности, ако власт не прихвати захтеве опозиције и додао да то не зависи „само од једне стране“.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!