Прочитај ми чланак

ЈУТКА У ОСТАВЦИ КРИВИ ОПОЗИЦИЈУ: Мој случај користе да нападну Александра Вучића

0

"Нисам ја Драган Ђилас који туче жене и њихове родитеље, нити сам његов близак сарадник познат по насиљу над женама и позивању на њихово силовање", написао је високи политички функционер кога терете за сексуалне насртаје, уцене и злостављање жена.

Председник општине Брус Милутин Јеличић Јутка потврдио је да подноси оставку на ту функцију.

Он је навео да се случај због којег му се суди и који се, како истиче, догодио пре него што је постао члан Српске напредне странке, користи за директан напад на председника Александра Вучића и за урушавање СНС.

Јеличић у писму јавности, које је доставио Тањугу, наводи да се на тај начин обраћа „због хајке која је оркестрирано организована у последњих годину дана од опозиције и букача, а која се користи искључиво у политичке сврхе и против председника Републике Србије Александра Вучића“.

У писму Јеличић још наводи:

„Подносим оставку на функцију председника општине Брус и враћам мандат који сам добио за повереника општинског одбора СНС у Брусу. Такође, замрзавам чланство у мојој странци.

Случај због којег сам на суду, десио се док ја још нисам приступио Српској напредној странци и тада то опозицији није било занимљиво.

Проблеми су настали оног тренутка када сам се учланио у СНС, јер се овај случај искористио за директан напад на председника државе Александра Вучића и урушавање странке којој припадам“.

Подсећа, такође, да је пет пута изабран за председника општине Брус „на своје име Милутин Јеличић – Јутка“, на листи са људима које је искључиво он бирао.

„Нисам ја Драган Дјилас који туче жене и њихове родитеље, нити сам његов близак сарадник познат по насиљу над женама и позивању на њихово силовање.

Опозиција ово искључиво користи да непаведно ољага име председника РС и Српске напредне странке. Своју правду и истину доказаћу на суду“, навео је Јеличић и нагласио да се, до окончања процеса који се води против њега, неће више обраћати јавности.