Прочитај ми чланак

ДАЧИЋ: САД нису на правој страни око Косова

0

Као да су они (Сједињене Државе) подршком Косову на правој страни, каже за Данас министар спољних послова Србије Ивица Дачић, одговарајући на питање како коментарише јучерашњу тврдњу америчког амбасадора у Србији Кајла Скота да је Србија „на погрешној страни историје“.

Дачић истиче да је „Србија у оба рата била на њиховој (америчкој) страни, а они, на крају, изабраше оне који су у оба рата били против њих“, уз напомену да нема више шта да дода својој изјави.

foto: flickr

Кајл Скот је јуче путем Твитера поручио: „Народ Венецуеле гладује под нелегалном владавином диктаторског режима. Више од 50 држава Латинске Америке, Северне Америке и Западне Европе стале су уз народ Венецуеле и привременог председника Гваида. Србија је на погрешној страни историје.“ Уз такву објаву, поставио је „линк“ са Тањуговом вешћу да је министар Дачић примио заменика министра спољних послова Венецуеле Ивана Хила, који борави у Београду 19. и 20. фебруара у оквиру своје европске турнеје.

Како је пренео РТС, Дачић је оценио да Србију и Венецуелу карактерише дуго пријатељство, „које се огледа и у међусобним подршкама на међународном плану и захвалио је на принципијелној позицији Венецуеле по питању КиМ, као и гласању против пријема такозваног Косова у Интерпол и Унеско“.

Заменик министра спољних послова Венецуеле потврдио је подршку Венецуеле ставовима Србије у вези са КиМ, која је доследна и неподложна променама Он је казао да се „Влада Венецуеле залаже за дијалог, као једини начин за постизање трајно одрживог решења, те захвалио Влади Србије што разуме тешку ситуацију кроз коју пролази Венецуела и пружа подршку мирном решавању кризе кроз дијалог“.

Приштина се поново пријавила за Унеско

Ивица Дачић изјавио је јуче да се Косово поново пријавило да буде чланица Интерпола, а могућа је пријава за чланство у Унеско. Дачић је новинарима у Београду рекао да се Србија „припрема за ту борбу и да ће Косово поново изгубити“. „Не разумем ту потребу Косова за таквим самоубилачким поступцима. Изгубиће са још горим резултатом“, рекао је Дачић после састанка с министром спољних послова Бурундија Езекјелом Нибижиром.

                      ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!