Прочитај ми чланак

КОЊИЦОМ НА ХРВАТЕ: Чешка полиција бацала и сузавац на навијаче Динама

0

Специјалне јединице чешке полиције интервенисале су сузавцем и послале коњичку јединицу да растерају навијаче фудбалског клуба Динамо из Загреба.

Многи навијачи Динама покушали су без улазница да уђу на стадион на утакмицу са Викторијом у Плзењу, а неколико агресивних је приведено, када су почели да бацају металне баријере на полицијске коње.

Неколико десетина полицајаца растерало је сузавцем и уз помоћ коња навијаче Динама који су на полицију бацали петарде, а на коње металне баријере испред стадиона клуба Викторија Плзењ, на коме су Викторија и Динамо играли утакмицу шеснаестине финала Лиге Европе.

„Полиција је интервенисала против навијача Динама. Неколико њих је приведено, коначни број саопштићемо након утакмице“, рекла је чешким медијима портпаролка полиције Ивета Кожинкова.

„Око 19.15 су нам пријавили масовну тучу испред стадиона Штрунцови сади. Превезли смо двојицу мушкараца повређених бибер спрејом и једног мушкарца са лакшом повредом ноге“, казала је дневнику Право портпарол Хитне помоћи у том граду на западу Чешке Марија Свободова.

Полиција је интервенисала поново када је пред саму утакмицу стигла група навијача Динама који су имали улазнице, а како се полиција плашила, напали су их навијачи Динама који су у Плзењу без улазница, тако да је полиција хрватске навијаче са купљеним улазницама у кордону спровела на стадион.

Полиција је око 1.000 навијача Динама из Загреба надзирала током целог дана када су углавном били на централном тргу и околним рестораним и кафићима.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!