Прочитај ми чланак

БУЛАТОВИЋ (ЗЕЛЕНИ): Опасан отпад прети Београђанима, а министар ћути!

0

Председник Зелене еколошке партије „Зелени“, придружене чланице Савеза за Србију, Дејан Булатовић изјавио је да министарство екологије и министарство саобраћаја још увек ћуте на дописе које им је ова странка упутила, тражећи одговор на питање ко је дозволио транспорт отровног и запаљивог отпада кроз најужи центар Београда.

Њихово ћутање, наводи Булатовић, ипак довољно говори – о покушају заташкавања и скривању одговорних за оно што може да буде „катастрофа која само чека да се деси“.

Булатовић је скандалозном и потенцијално смртоносном оценио одлуку да се од 1. фебруара сав железнички транспорт амонијака и других опасних материја усмери на тунел „Врачар“, који није пројектован за те намене. Још скандалозније је то што је тако одлучено да не би „сметало изградњи Београда на води“, због чега је досадашња обилазница око Калемегдана укинута. Због интереса приватног инвеститора, стављени су на коцку животи десетина хиљада Београђана, наводи Булатовић.

„Тражили смо информацију и од Министарства заштите животне средине и од Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре. Нисмо добили одговоре на питања ко је омогућио железнички транспорт опасног отпада, о каквом се тачно отпаду ради, да ли је и ко је радио процену безбедности и да ли су примењени стандарди Европске уније у вези са транспортом отпада. Одговоре нисмо добили“, рекао је Булатовић.

Он је казао и да је ЗЕП „Зелени“ о овом случају обавестила све европске зелене партије, како би алармирала међународну заједницу, пошто власт у Србији ћути на брутално поигравање са животима људи.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!