„НОВОСТИ“ ТВРДЕ: Поделе у опозицији око могућег превременог изласка на изборе

25

Најава могућих ванредних парламентарних избора могла би да доведе до озбиљног раздора у делу опозиције која покушава да збије редове, поготово међу странкама окупљеним у Савезу за Србију

НАЈАВА могућих ванредних парламентарних избора могла би да доведе до озбиљног раздора у делу опозиције која покушава да збије редове, поготово међу странкама окупљеним у Савезу за Србију. Према нашим информацијама, иако изјашњавање о евентуалном бојкоту гласања још није дошло на дневни ред, поједини лидери СзС имају резерве према оваквој стратегији, јер процењују да на дужи рок она може да угрози њихове личне политичке планове.

Фото Н. Скендерија

Међу њима је, како тврде Вечерње новости, лидер НС Вук Јеремић, који „интимно прижељкује да до бојкота не дође“. Наиме, он је много инвестирао у инфраструктуру и идентитет своје Народне странке, који је већ начет уласком у СзС.

Јеремић се, међутим, налази у незгодној ситуацији и у самој странци, јер је већина функционера, попут Николе Јовановића, Санде Рашковић Ивић и Синише Ковачевића, тврдо залаже за бојкот.

Ни идејни творац Савеза Драган Ђилас, тврде Вечерње новости, још није дефинитивно преломио да ли треба играти на карту бојкота. Наводно, он је ближи становишту да би бојкот имао смисла, односно да озбиљно може да доведе у питање легитимитет избора само ако у њему учествују све опозиционе странке, што је мало извесно. Јер, непредвидиво је да ли ће у „колону бојкота“ стати ЛДП Чедомира Јовановића и ЛСВ Ненада Чанка.

И Зоран Живковић, лидер Нове, има резерве према тој стратегији:

– Опозиција прво треба да погине борећи се за боље изборне услове, а тек онда да размишља о неизласку на изборе. Али у том случају мора да има спреман одговор на питање шта након тога. Учествовао сам у бојкоту 1997, и он није ништа добро донео ни странкама опозиције, ни грађанима.

Председник ДСС Милош Јовановић сматра да није време за изборе, јер „албански сецесионисти подижу тензије“:

– Уместо избора, Србији је неопходан консензус заснован на историји, части и Уставу, да нема и да никада неће бити предаје када је у питању борба за очување територијалне целовитости државе. Ако ванредних избора буде, није сигурно да постоје медијски услови за равноправно учешће у њима.

Председник странке СПАС Александар Шапић каже, за „Новости“, да би њима више одговарало да гласање буде у редовном термину, јер су млада партија и потребно им је време да се спреме за изборну трку:

– Одлуку о изласку на изборе нећемо доносити услед потеза власти или опозиције, већ након процене шта је за нас најбоље.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!

25 коментара “„НОВОСТИ“ ТВРДЕ: Поделе у опозицији око могућег превременог изласка на изборе

 1. Ložač каже:

  „Одлуку о изласку на изборе нећемо доносити услед потеза власти или опозиције, већ након процене шта је за нас најбоље“

  Овај спортски квази интелектуалац и мегаденс доктор наука је и најискренији… Обратите пажњу на крај изјаве, „шта је за нас најбоље“, у преводу, а вас ко јебхе…

 2. mare каже:

  Ово је за србинфо ударна вест а требало је бити споредна јер је пласирана у интересу муслија.Од осталих 4 ударних вести три су арнаутске и једна немачка.Па јел ово арнаутски портал, јер и прву вест можеш рачунати у арнаутску.Значи 4 арнаутске и 1 немачка вест. Позлаћени шта то радиш.

  1. Василије Блажени каже:

   Шта је лоше у томе што Србин.инфо преноси све вести? То је слобода информисања, а ти бирај шта ћеш читати и чему веровати! Да ли би више волео да ти неко други бира шта ћеш читати?!

   Подршка Златановићу!

  2. Dragisa Popovic каже:

   Nije dobro sto ne razumes „sta ima tu lose“.

  3. Василије Блажени каже:

   Ја желим да имам увид у све вести, па да ја сам бирам шта ћу читати, а не да то чини уместо мене неки цензор. А асортиман цензурисаних медија је огроман, није Вам ваљда потребан још један?!

Оставите одговор