Прочитај ми чланак

ЦРНА ГОРА: Сад им „Пинк” не ваља, a до јуче државотворни медиј

0

Министар културе Црне Горе Александар Богдановић позвао је Агенцију за електронске медије да предузме мјере из своје надлежности због, како је саопштено из Владе, вишемјесечне негативне кампање коју против Црне Горе посредством кабловских оператера спроводе телевизије Пинк и Хепи.

„Без етичке и професионалне одговорности, ове телевизије у својим препознатљивим форматима на најгрубљи начин избором тема и удруженим снагама тзв. новинара и гостију, вријеђају државно, национално, културно и духовно биће Црне Горе“, налази се у отвореном писму које је Богдановић упутио упутио Савјету и директору Агенције за електронске медије и додаје:

„Бруталност наступа, дисквалификација, говор мржње и вријеђања предсједника Црне Горе и њених легитимних демократских институција по свему подсјећа на шовинистичко-хушкачки говор времена раних деведесетих година прошлог вијека“.

Богдановић наглашава да су „заточеници тог времена и идеја националне нетрпељивости, ничим изазвани, на дневној основи беспризорно фокусирају Црну Гору, њен суверенитет, вјековну традицију, културолошко и национално биће, те наводно оспоравају не само атрибуте државности.

„Међународно призната Црна Гора у глобалним интеграцијама има уважено и основно демократско право њених грађана, а то јесте да слободном вољом бирају своје институције“, рекао је Богдановић и додао:

„Очито, ничим омеђену слободу изражавања, ови ернитери, на терет слободе и права другог, врше како без етичког свјетоназора, тако и санкција регулаторних органа држава у чијој су надлежности ови пружаоци медијске услуге“.