Прочитај ми чланак

ЗАГРЕБ: Ратни ветеран нападнут због узвика „Туђман је злочинац”

0

Хрватски медији објавили су нови снимак инцидента који се догодио на скупу поводом откривања споменика лидеру свих Хрвата Фрањи Туђману у понедељак у Загребу.

На снимку се види да је физички нападнут ветеран Зоран Ерцег.

Ерцег је пре напада, док је поред њега након свечаности пролазио премијер Андреј Пленковић, узвикнуо: „Пленковићу, како те није срам да дижеш споменик овом злочинцу? Срам вас било! Упропастио је Хрватску, предао је Босанску Посавину. Њему дижете споменик! Туђман је ратни злочинац.“

Ерцег је, како преноси Индеx.хр, познат као сплитски ветеран и хуманитарни активиста који је у време шаторашког протеста, односно протеста ветерана у загребачкој Савској улици био један од ретких који су се усудили да гласно говоре против тог окупљања.

На снимку направљеном из непосредне близине показује како је више Туђманових поклоника напало Ерцега, а један од њих с леђа га је ударио у главу.

Ударац је упутио старији мушкарац. На снимку се, међутим, не види како обезбеђење одвлачи Ерцега, којег су потом преузели припадници полиције, наводи Индекс.

 

Откривању споменика Туђману, поводом 19. годишњице од његове смрти, присуствовао је цео државни врх, али не и чланови породице првог хрватског председника.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!