Прочитај ми чланак

МИТРОПОЛИТ АМФИЛОХИЈЕ: Црногорска власт гради будућност на мржњи и братоубилаштву

0

Боље да власт у Црној Гори подигне споменик Мусолинију, него Титу, поручио је митрополит црногорско приморски Амфилохије.

Он је то изјавио на централној прослави поводом стогодишњице Подгоричке скупштине у храму Христовог васкрсења у Подгорици.

Прославу је организовао Српски национални савет Црне Горе, наводи ЦдМ.

Иако су одлуке Подгоричке скупштине из 1918. године проглашене ништавним, славило се 100 година од преврата у Црној Гори. Амфилохије је, каже, забринут због понашања појединих политичара.

“Ја не могу да их препознам, нарочито од 1991. па на овамо. Зна се да је Ђукановић био на Косову, са Милошевићем, учествовао у рату око Дубровника. Само Црногорци могу да поништавају одлуке старе 100 година. Потезати питања стара 100 година и на њима градити будућност Црне Горе ја то не разумем. Какав је дух иза тога?! То је дух крвних освета, против којих се борио Свети Петар Цетињски. Ја се у бога надам да ће овај трагични догађај у Скупштини помоћи да се вратимо изворној Црној Гори, краљу Николи”, казао је, између осталог Амфилохије.

Тврди да власт гради будућност на братоубилаштву, па их је замолио да то више не чине.

“Немојте да повампирујте мржњу и братоубилаштво”, поручио је Амфилохије.

Осврнуо се и на најављено подизање споменика Титу, истичући да је боље да власт подигне споменик Мусолинију.

“Мање је заслужан за катастрофу Подгорице, од Јосифа Броза. Ако хоће некоме да подижу споменик, боље Мусолинију, него Јосипу Брозу. Више је он заслужан за бомбардовање Подгорице”, казао је Амфилохије.

                         ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!