Прочитај ми чланак

ЗАБЕЛЕЛА СЕ ПРЕСТОНИЦА: Пао први снег у Београду

0

У Србији ће данас бити претежно облачно и хладно, после подне у јузним, а увече и током ноћи у централним и северним крајевима киса, суснезица и снег, на планинама снег

ПРВИ снег изненадио је многе који су овог недељног јутра морали да рано напусте своје топле кревете. Широм Београда крупне беле пахуље брзо су се спуштале са неба, али и још брже топиле на земљи, још неспремној за праве покриваче.

Фото: Телеграф.рс

Док је поглед на улицу Новобеограђане преварио да је током ноћи падала киша, Авала је осванула поприлично бела, због чега је њеним житељима излазак из својих кућа много лакше пао.

На Алтини се танки снежни покривач створио на лименим крововима, а зимска чаролија није заобишла ни Обреновац.

ДАНАС ОБЛАЧНО И ХЛАДНО, ОД УВЕЧЕ КИША, СУСНЕЖИЦА И СНЕГ

У Србији ће данас бити претежно облачно и хладно, после подне у јузним, а увече и током ноћи у централним и северним крајевима киса, суснезица и снег, на планинама снег.

Ветар ће бити слаб и умерен, у планинским пределима истоцне Србије

повремено и јак, истоцни и североистоцни. Најниза температура од -3 до 3 Ц, највиса од 3 до 6 степени.

Увече и током ноћи на југу и истоку оцекује се формирање мањег снезног покривача, саопстио је Републички хидрометеоролошки завод.

У Београду ће бити облачно и хладно, током већег дела дана суво. Увеце и током ноци повремено с кисом, у висим деловимаграда могуца је појава суснезице, краткотрајно и снега.

Ветар слаб и умерен истоцни. Температура без вецег колебања, од 2 до 5 Ц.

Изгледи времена у Србији за седам дана – до 25. новембра:

У понедељак претезно облацно и хладно, ујутру на југу, а средином дана и у осталим крајевима престанак падавина уз краткотрајно делимицно разведравање. Увеце и током ноци ново наоблацење са кисом сајугозапада, која це се понегде ледити на тлу, на планинама са снегом.

У уторак и среду облацно, ветровито и мало топлије, местимицно с кисом, на планинама са снегом, који це у уторак током дана преци у кису. Дуваце умерен и јак, у косавском подруцју и олујни југоистоцни ветар, који це у среду бити у слабљењу.

Од цетвртка умерено облацно и суво, уз мањи пораст дневне температуре.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!