Прочитај ми чланак

ПОНИЖЕЊЕ У СРЕД БЕОГРАДА – ШЕФ НАТО: Бомбардовали смо Србе да заштитимо цивиле?

0

Генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг изјавио је да многи људи у Србији и даље имају лоша сећања на бомбардовање 1999. године, али да је то урађено како би се заштитили цивили и зауставила власт тадашњег председника Југославије Слободана Милошевића. Да ли то значи да за њих Срби нису људи, односно цивили, пита се Србин.инфо...

„Моја најважнија порука је да морамо да гледамо у будућност“, рекао је Столтенберг за РТС после предавања на Филолошком факултету, на којем су студенти највише питања имали о бомбардовању Југославије.

Он је додао да НАТО подржава дијалог Београда и Приштине и то не само политички.

„Дијалог је потребан због превазилажења разлика и проналаска политичког решења. НАТО га подржава, не само политички, већ и зато што смо присутни на Косову у виду Кфора, чији је задатак очување сигурности. И даље ћемо бити ту да заштитимо све заједнице“, рекао је Столтенберг.

Он је после предавања на Филолошком факултету посетио Студентски парк.

Столтенберг се за РТС осврнуо и на своје детињство у Београду и рекао да се сећа „првог сладоледа на Калемегдану“ и дечје песмице „Ринге ринге Раја, дош’о чика Паја“.

Занимљиво је да ген. сек. НАТО није, као сви туристи који дођу у нашу земљу, обишао уништене зграде од НАТО бомби у Београду…