Прочитај ми чланак

ПОСЛЕДЊА ПОНУДА ТЕРЕЗЕ МЕЈ: Или прихватите мој договор или нема Брегзита

0

Британска премијерка упозорила противнике у својој странци, који су претили да ће оборити њен споразум, да је једина алтернатива њеном плану да Британија уопште и не постигне договор

Британска премијерка Тереза Меј изјавила је данас да нема алтернативе њеном потенцијалном договору о условима Брегзита и да на други начин неће ни бити споразума о изласку Велике Британије из Европске уније.

Фото: ЕПА

Меј је у интервјуу за BBC, како преноси Ројтерс, упозорила противнике у својој странци, који су претили да ће оборити њен споразум, да је једина алтернатива њеном плану да Британија уопште и не постигне договор.

Она је истакла да ће британски парламент подржати било какав договор о Брегзиту који она постигне са ЕУ, те да неће бити могуће постићи бољи.

“Мислим да ће парламент подржати споразум, јер грађани виде значај споразума којим ћемо задржати добре трговинске односе са ЕУ, али и извући све бенефите и шансе које пружа Брегзит”, нагласила је Меј.

Упитана шта би се десило ако би споразум био одбијен, Меј је рекла да је сигурна да Европска унија не би омогућила боље услове за Брегзит.

Британија би требало да напусти ЕУ 29. марта, али је за сада мало тога познато, јер није постигнут коначан договор.

Главна примедба у постизању договора је питање граница између Северне Ирске и Ирске Републике после Брегзита.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!