Прочитај ми чланак

НАТО ЛОБИСТКИЊА И „ВУЧИЋЕВА ПОРТПАРОЛКА“ напала Милана Стаматовића

0

Директорка центра за евроатлантске интеграције Јелена Милић сматра узнемирујућим активности попут "војно- патриотског кампа" на Златибору.

Она је за портал “Вијести” ба рекла да је један од организатора кампа, 90-их година прошлог века био припадник паравојних формација „за које добро знамо какве су ужасе засејале по региону”.

„Ово је, нажалост, само део чудних веза такозваног руско-српског хуманитарног центра и ‘Србске части'“, рекла је Милић.

Она сматра да би надлежни органи требало да обрате пажњу на овакве и сличне кампове, поготово у периоду „ако мисле ишта паметно да ураде и било кога у свету убеде у ненасилност и добронамерност идеје да се евентуално направе корекције граница без икаквих домино-ефеката и на начин да ниједна ни друга страна тиме не буду оштећене“.

Према њеним речима, Центар на чијем је челу годинама указује на то да разне форме негативног и пре свега малигног руског утицаја у Србији наилазе на политику отворених врата и додаје да је то у последње две године почело да се обија о главу и самом државном руководству Србије.

„Сада се један део руских активности пенетрације обавља можда и на начин који није координисан са српским властима или на начин који можда не иде у прилог бар ономе што формално званичници Србије говоре“, оценила је Милић.

Она упозорава како ова информација са Златибора долази у тренутку када Миша Вацић говори о формирању народне страже.

Према њеним речима, најиндикативније је да је један од оних који су омогућили одржавање овог кампа председник општине Чајетина и иницијативног одбора странке Здрава Србија Милан Стаматовић, коалициони партнер Драгана Ђиласа, чији сарадник Млађан Ђорђевић са супругом руског премијера Дмитрија Медведева српско-руске кампове организује на Тари.