Прочитај ми чланак

РАЗБОЈНИК ЛИКВИДИРАН НА ДЕЧЈЕМ ИГРАЛИШТУ НА БАЊИЦИ Пролазници затекли језив призор

0

У паркићу на Булевару ослобођења пролазници затекли тело младића у локви крви, а утврђено је да му је убица испалио метак у главу

Марко Елек (31), који је одраније познат полицији, убијен је данас рано ујутру на Булевару ослобођења у насељу Бањица у Београду.

Његово тело у локви крви пронашли су случајни пролазници у 5.45 сати у парку између зграда, на дечјем игралишту. Како сазнајемо, Елеку је убица испалио један метак у главу.

– Тело мушкарца било је у локви крви, а поред је била и чаура. Пролазници су одмах позвали Хитну помоћ, али је он већ био мртав када су лекари стигли – каже саговорник Курира.

Истрага

Извор Курира из истраге открива да се на основу прикупљених доказа верује да убица није професионалац, као и да Елек није убијен у рату криминалних група.
– Највероватније је реч о сукобу, односно обрачуну због неких сумњивих послова у којима су били убијени и убица – каже извор Курира из истраге. Он наводи да ће детаљно бити анализиране камере са околних објеката, као и други трагови које је убица оставио за собом.

Како наводи, инспектори су данас неколико сати на лицу места прикупљали доказе и трагове који би могли да доведу до убице.

Чули пуцањ

Станар зграде испред које је Елек пронађен мртав каже за Курир да је око три сата после поноћи чуо пуцањ.

– Учинило ми се да сам чуо, али нисам реаговао, нисам изашао нити видео шта се догодило. Тек је ујутру неко од комшија, који је вероватно кренуо на посао, затекао стравичан призор у парку. Срећа у несрећи је да се то догодило у време када у парку није било деце јер се иначе пуно малишана игра баш на месту на ком се догодило злочин – каже један од станара.

Према речима комшија, у последње време тај крај био је миран, али су се у њему раније окупљали наркомани и насилници, а убијени младић им, како кажу, није познат.

– Не знам да ли је живео у крају или је можда био код некога. Нисам га раније виђао – каже станар солитера.

Био осуђиван

Марко Елек, иначе, према незваничним информацијама има дебео досије и углавном је хапшен због разбојништава, последњи пут 2007.

– Тада је приведен због сумње да је био вођа криминалне групе која је пљачкала кладионице, апотеке и кафане. На терет му се стављало да је, са фантомком на глави, уз претњу пиштољем утрчао у кладионицу у Улици партизанске авијације, уперио пиштољ у радника и отео око 108.000 динара. Он и његова група су, како се тада сумњало, на исти начин опљачкали још осам објеката – објашњава саговорник.

Према његовим речима, у тренутку када је ухапшен 2007, Елек је на слободи био тек два месеца.

– Претходно је био у притвору Централног затвора због више оружаних пљачки, због којих је био осуђен на три године затвора – додаје саговорник.