Прочитај ми чланак

ХРВАТИ НЕ ПРАШТАЈУ МОДРИЋУ: Херој нације мора пред суд у Загребу!

0

Фантастични Лука Модрић је оптужен због лажног сведочења у процесу против председника Динама из Загреба, Здравка Мамића

Званично најбољи играч недавно завршеног Мундијала у Русији и капитен репрезентације Хрватске, Лука Модрић, биће приморан да изађе пред загребачки суд у вези са лажним сведочењем приликом суђења бившем челнику ФК Динамо Загреб, Здравку Мамићу.

 

foto: fifa

Да подсетимо, жупанијски суд у Осијеку је осудио Мамића на укупно шест и по година затвора због извлачења новца из загребачког фудбалског клуба.

Након интервенције Модрићевих адвокатица, Врховни суд је прихватио одлуку да се суђење фудбалеру Реал Мадрида одржи у Загребу, уместо у Осијеку.

Суд у Загребу ће на јесен заказати седницу оптужног већа које оптужницу против Модрића може да потврди, одбаци или врати на дораду тужилаштву.

Наиме, тужилаштво терети Модрића да је 13. јуна 2017 године на Жупанијском суду у Осијеку, приликом суђења Мамићу, свесно неистинито рекао да је анексе уговора о професионалном игрању фудбала, којима се се регулише подела обештећења у односу 50:50 између њега и клуба у којем је играо, потписивао сваки пут када би продужавао уговор.

Такође, он је те анексе поновно потписао након одласка у нови клуб, због наводне измене банковног рачуна на којем је новац требало да буде уплаћен.

Тужилаштво тврди да се Модрићев исказ не поклапа са истинином јер, како се наводи, некадашњи играч Динама из Загреба је наведене анексе потписао у периоду када је већ наступао за нови клуб, након реализације уговора између тих клубова, при чему је целокупан износ припао матичном клубу.

По изласку из суднице, након сведочења Модрића, Мамић му је одао признање рекавши да је његов исказ „нешто најдивније и најпоштеније што је икада било“.