ЈЕРЕМИЋ: Вучић планира немире на северу Косова ЂУРИЋ: То су фантазије

2

Потпредседник ГО СНС оштро одреаговао на изјаву председника Народне странке

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је да председник СНС-а Александар Вучић планира да у наредних неколико месеци изазове немире на северу Косова и Метохије, како би споразум са Приштином који подразумева чланство Косова у УН био доживљен као олакшање, саопштила је та странка. С друге стране, потпредседник Главног одбора СНС, Марко Ðурић, оценио је као потпуну политичку неодговорност и личну нестабилност оцене и изјаве Вука Јеремића, који, како је навео, машта о сценарију о немирима на Косову и Метохији.

У Јеремићевој странци тврде да не стоје иза протеста, СНС поручује: Понављају своје баналне и дрске лажи

Како се наводи, Јеремић је на оснивачкој скупштини Општинског одбора Народне странке Вождовац рекао и да власт Србију „држи у стању де факто окупације“.

Према његовој оцени, власт на рачун уступака по питању Косова добија заузврат међународну подршку, која зато не критикује његову власт.

Јеремић је додао и да ће Вучић, ако му се дозволи да „прода“ Косово, понудити да „развласти Републику Српску“, а потом и да на исти начин уведе Србију у НАТО.

Реагујући на изјаву Јеремића, Ðурић каже да лидер Народне странке полази од себе и навике да у свом бескрупулозном каријеризму занемарује интересе грађана, најављује да ће Србија изазвати немире на северу Косова и Метохије како би имала изговор за уступке Приштини.

– Управо се таквим методама служио некадашњи режим, чији је Јеремић био истакнути члан, и без икакве сумње Јеремић би се, да има икакву тежину, и данас играо политике користићи Србе на Косову и Метохији као покретне мете – навео је Ðурић у писаној изјави достављеној медијима.

Ðурић подсећа да су управо Јеремић и његови партијски другови својевремено 2011. изазвали немире на северу Косова и Метохије, а потом зарад останка на власти оставили Србе у покрајини на цедилу и увели им прелазе попут граничних, царинске печате и приштинска лична документа.

– Српска напредна странка и председник Александар Вучић учиниће све да заштите безбедност нашег народа на Косову и Метохији, али и наставити да инсистирају да се разјасни каква је природа Јеремићевих односа са међународном криминалном групом корупционаша и перача новца и за какве противуслуге је добио 200.000 евра од катарске амбасаде у Берлину – поручио је Ðурић.

Истакао је да Србе на Косову и Метохији не смеју да онеспокоје „дијаболичне фантазије“ Вука Јеремића, чији је једини посао очигледно да седећи у скупим ресторанима у Њујорку или Тоскани смишља пакости српском народу и држави.