Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ ТВРДИ Моје учешће у предизборној кампањи СНС-а није у супротности са Уставом

0

Председник Србије и лидер Српске напредне странке (СНС) Александар Вучић изјавио је да његово учешће у предизборној кампањи није у супротности са Уставом Србије, додајући да је учествовао на четири скупа и да у наредних девет, 10 дана кампање, неће моћи много да помогне страначким колегама.

„Ја сам председник свих грађана и све их третирам на једнак начин, али то не значи да не треба да се бавим политиком“, рекао је Вучић у емисији „Ћирилица“ телевизије Хепи.

Он је најавио и да ће још неко време бити лидер СНС, максимално годину дана до новог конгреса странке, али да ће до тада бити спреман да прихвата ударце и одговара на „неистине, лажи и лицемерје”.

„Нема игре око демократије, победе ли нас исте вечери, ја им у пола 10, 10 честитам на победи, али немира и нереда неће бити“, поручио је он и позвао све на апсолутни мир уочи београдских избора 4. марта.

Интерес странке коју води и Србије јесте да „имамо апсолутни мир, да људи оловкама покажу кога бирају на изборима“, рекао је Вучић.

„Моја порука Јанковићу, Јеремићу и Шапићу да свим претњама и свиме што радите никога нисте уплашили, ми ћемо сачувати пристојност и нормалност ове земље“, рекао је Вучић.

Он је назвао „барабом“ официра Војске Србије за којег тврди да је пре неколико дана напао и ударао двоје активиста СНС, који су били гости у студију ТВ Хепи.