Прочитај ми чланак

ОДЛАЗЕ НАЈБОЉИ: Видео је да земља није за њега, Бог узима најбоље од нас!

0

Глумац Небојша Глоговац сахрањен је данас у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу.

Сахрана је почела опелом у 14х у цркви Св. Николе уз хор Дивне Љубојевић.

Глумац је сахрањен поред Милорада Мандића Манде, у истом реду где се налазе и гробови Драгана Николића и Велимира Бате Живојиновића.


Отац Небојше Глоговца, вештеник Милован Глоговац, служио је опело уз митрополита Амфилохија Радовића, док синови носе крст.

„Небојша је видео да земља није за њега и зато бог узима најбоље од нас“, рекао је Амфилохије.

Комеморативни скуп одржан је раније данас у Југословенском драмском позоришту, уз присуство породице, пријатељи и колега, а завршен је громогласним аплаузом и сузама свих присутних.


Колеге и пријатељи Никола Ђуричко и Војин Ћетковић понели су сандук.

Међу првима стигли су Емир Кустурица и Слобода Мићаловић, затим певач Сергеј Ћетковић, Александар Срећковић Кубура, Вукашин Марковић, Никола Којо, Драган Бјелогрлић, Ивица Дачић, Оља Бећковић, Милан Васић…

Стотине људи окупило се на Новом гробљу, пола сата пре сахране, како би изјавили саучешће породици и одали почаст славном глумцу.


Велики српски глумац Небојша Глоговац преминуо је у петак 9. фебруара у Клиничком центру Србије у Београду, после кратке и тешке болести, у четрдесет деветој години.“Одлазак Небојше Глоговца трагичан је и ненадокнадив губитак не само за српско позориште, филм и телевизију, него и за културни и јавни живот читавог нашег поднебља, саопштила је његова матична кућа, Југословенско драмско позориште.

Небојша Глоговац је рођен 30. августа, 1969. у Требињу, у породици свештеника Милована и Милене Глоговац. Породица се преселила у Панчево када је Небојша имао 7 година. Глоговац је имао малу улогу школског друга Слободана Попадића у тада врло популарној серији „Бољи живот“ (1987).

После средње школе је уписао студије психологије на Филозофском факултету у Београду. Након две године студија се предомислио и 1990. је уписао глуму на београдском Факултету драмских уметности у класи професора Владимира Јевтовића.

Заједно са њим су студирали Наташа Нинковић, Војин Ћетковић и Сергеј Трифуновић.