СРПСКИ НАРОДНИ ПОСЛАНИК ЖАРКО КОРАЋ на ХРТ-у критиковао изложбу о Јасеновцу

55

Шта се може очекивати од доласка предсједника Србије Александра Вучића у Загреб? О томе је на ХРТ у Отвореном уредника Мислава Тогонала говорио и Жарко Кораћ, посланик у Скупштини Републике Србије

Изложбу о Јасеновцу у згради УН-а у Неw Yорку организовао је министар иностраних послова и потпредсједник Владе Србије Ивица Дачић, рекао је Жарко Кораћ, који сматра да она није била покушај отварања историјске теме, већ да то више говори о томе да се ближе избори у Београду и Дачић треба подићи рејтинг своје странке.

Ради се о свјесном кварењу односа с Хрватском и кориштењу Јасеновца за добијање политичких поена на унутарњополитичкој сцени, сматра Кораћ.

Споменуо је да је можда иронија судбине да Вучић, који је 10 година био Шешељев помоћник, сада мора поправљати односе с Косовом, БиХ и Хрватском. Сматра да је атмосфера уочи његовог посјета Хрватској тешка и нада се да ће проћи без политичких инцидената.

Што се тиче Вулинове изјаве да ће Вучића у Загребу дочекати усташе, Кораћ каже да је он из минорне странке у Србији и да је познат како по неумјесним изјавама, тако и по штићењу Вучића. Што се тиче питања ратне одштете, Кораћ је истакао да ће Србија имати потраживање имовине од стране грађана Хрватске који су избјегли у Србију, али да је већи проблем то што је интерпретација рата у Србији посве другачија.

ПОГЛЕДАЈТЕ ЖАРКА КОРАЋА ОД 12. минуте: