Прочитај ми чланак

ПРОТИВНИЦИ ВАКЦИНА: Кривична против Карлеуше, Волк, Петровића…

0

Лекари и родитељи, њих 270, обратили се београдском Првом основном суду. Прва на списку 43 пријављених Слађана Велков из Владичиног Хана

ГРУПА од 270 родитеља из целе Србије на челу са др Томиславом Стевановићем из Зрењанина и Владимиром Цимерманом из Београда поднели су Првом основном суду у Београду кривичну пријаву због изазивања панике и нереда против 43 особе које су противници вакцинације деце. Прва на списку пријављених је Слађана Велков из Владичиног Хана са тренутним пребивалиштем на непознатој адреси у Скопљу. На листи су и познате естрадне и јавне личности. Међу њима Јелена Карлеуша, Маја Волк, Мирјана Бобић Мојсиловић, Мирољуб Петровић…

Томислав Стевановић каже да су принуђени на овај корак јер једино тако може да се стане на пут онима који „шире панику и страх“ и тако угрожавају здравље читаве нације.

Кривична пријава је обимна и у њој је таксативно наведена свака за подносиоце спорна делатност тужених. Тако се међу 43 антивакцинера нашао и познати нишки имунолог за кога је у пријави наведено да „постоје основане сумње да за паре одлаже вакцинацију до даљњег људима који не желе да вакцинишу децу“.

– Тако је, доктор сада има приватну праксу – каже Томислав Стевановић.

Он истиче велику подршку нишких родитеља у прикупљању доказног материјала и потписа за кривичну пријаву.

НАЈВИШЕ ИЗ НИША

– ПОКУШАЛИ смо да се научним доказима боримо против лажи антивакцинера, али су ствари отишле предалеко. Тренутно имамо 1.200 заражених и три смртна случаја и немамо времена за губљење – каже Стевановић, додајући да су месецима радили на прикупљању доказа. Највећи број родитеља који подржава ову кривичну пријаву је из Ниша.