Прочитај ми чланак

Шапић: Поднећемо кривичне пријаве против демонстраната на Савском насипу (ВИДЕО)

0

Градоначелник Београда Александар Шапић изајвио је вечерас гостујући у емисији Више од вести на Инсајдер ТВ, да ће поднети кривичне пријаве против грађана који протестују на Савском насипу.

„Не можемо да стајемо зато што се скупило 50 или 100 људи и свесно шире лажне информације, на крају крајева поднећемо кривичне пријаве за ширење панике, што је кривично дело“, изјавио је Шапић.

Он је прокоментарисао и кривичну пријаву коју су, због могућих поплава на Новом Београду, против извођача радова на Савском насипу поднели копредседници странке Заједно Небојша Зеленовић и Биљана Стојковић и народни посланик Ђорђе Микетић.

„Суд ће на крају крајева да одлучи да ли је био угрожен Нови Београд и да ли су информације које су у пласирали у јавност биле ширење панике“, рекао је Шапић.

Шапић је оценио да му је БИРН због текстова о имовини у Трсту нанео већу штету од 12 милиона динара колико је тражио, али да нема разлога да брину ако су писали истину.

„Они су објавили да ја нисам пријавио ништа, а Агенција је потврдила да је пријава поднета у законском року и да је чак имала увид у мој купопродајни уговор, који ја нисам дужан да доставим. Ако они нису слагали, тужба ће бити одбијена, биће проглашени невиним и неће морати да плате. Ја мислим да су они мени нанели штету већу до 120 милиона. Не постоји новац који може да надокнади штету која је нанета када некога оптужите за нешто што није урадио“, рекао је Шапић и одговорио да не зна шта су слап тужбе.