Прочитај ми чланак

БОШКО: Хвала митрополиту Амфилохију што је скинуо маску патриоте са Вучићевог лица

0

Унутрашњи дијалог о Косову и Метохији се распао чим се јавно чуло прво другачије мишљење од наметнутог става председника Србије.

Овогодишњи Божић биће упамћен као велики дан у новијој политичкој историји наше државе, јер је тада истеран на чистац највећи демагог, лажов и преварант Србије – Александар Вучић. Наиме, једна реченица Митрополита Амфилохија који је изразио бојазан да Вучић иде ка издаји Србије и КиМ – била је довољна да на једног од најугледнијих српских владика крене читава медијска машинерија власти: од потпредседника Владе, министара, генералног секретара Председништва до директора Канцеларије за КиМ и више коалиционих партнера СНС.

Толико хваљени унутрашњи дијалог о Косову и Метохији се распао чим се јавно чуло прво другачије мишљење од наметнутог става председника Србије. То су они: фолиранти и тоталитаристи. Најсмешнији је био СПС који је замолио Митрополита да лично мишљење задржи за себе (и пусти их да на миру издају народ и државу као до сада).

Навикао на дијалог са самим собом, на скандирања његовог имена преко телефона и јавне расправе без јавности и расправе, Александар Вучић се озбиљно узнемирио што је јавно раскринкан његов план да у 2018. години потпише признање тзв. независног Косова у медијском мраку и тишини. Митрополит Амфилохије је стицајем околности скинуо Вучићеву маску великог глумца и лажног патриоте и показао његово ружно лице безбожника и издајника који не може да поднесе једну једину реченицу другачијег мишљења.

Све што је намеравано да буде учињено тајно постало је јавно. Зашто су се представници владајућег режима толико узнемирили ако није тачно оно на шта упозорава Митрополит Амфилохије? Што нису просто рекли да Митрополит нема разлога за забринутост и да они остају верни борби за очување КиМ у саставу Србије, већ је Никола Селаковић морао на Божић да подучава једног митрополита СПЦ шта је дух православља?

Шта је заправо дух православља и толеранција у време божићних празника, како рече Зорана Михајловић? Верно слугерањство Александру Вучићу, узвикивање „Ацо, Србинеˮ у телефонску слушалицу, потписивање антиуставних бриселских споразума и издаја КиМ, распродаја „Аеродрома Београдˮ и Србије у целини, диктаторска и болесна изборна листа „Александар Вучић – зато што волимо Београдˮ… Јел то једини Бог у кога верујете и једина Црква у којој се молите, господо напредњаци? Знам да Вам је непријатно што нисте успели да сакријете од јавности ваше праве намере око КиМ и што вас је Митрополит Амфилохије подсетио колики сте издајници. И треба да вам буде непријатно! Мислили сте да све можете да ућуткате, искључите, забраните, уцените, уплашите…! Заборавили сте да то нису успели ни већи зликовци од вас у нашој историји, па нећете ни ви. И, шта ћемо сад?

Бошко Обрадовић,
председник Српског покрета Двери