Прочитај ми чланак

ВИКИЛИКС: Борис Тадић и Мики Ракић по налогу ЦИА направили напредњаке!

0

nikolić-tadić

Српска напредна странка креирана је у кабинету председника Бориса Тадића! Како откривају службене депеше америчке амбасаде у Београду које је објавио сајт “Викиликс”, председник Србије је шест месеци пре оснивања СНС-а дао задатак свом шефу кабинета Миодрагу Ракићу, иначе блиском пријатељу Александра Вучића, да подстакне Томислава Николића да напусти радикалско јато.

 

Оснивање напредњака било је, према истом извору, битан фактор у престројавању и слабљењу српске политичке деснице. – Близак саветник председника Тадића Миодраг Ракић изјавио је 3. новембра 2008. да га је председник шест месеци раније задужио да охрабри Николића да подели СРС због тога што би њихови симпатизери били пресудни на проевропском путу Србије – преноси “Викиликс” наводну дипломатску белешку.

У прилог томе, сајт Џулијена Асанжа наводи да је управо Ракић, који је и шеф Бироа за координацију тајних служби, “уочи оснивачке скупштине СНС-а 21. октобра 2008. године тражио од медија да овај догађај што боље покрију. Истовремено, Николић и његови финансијери наводно су и сами препознали да је српско бирачко тело у највећој мери окренуто ка Европи, што је убрзало раскол у странци Војислава Шешеља”. Заменик председника СРС-а Драган Тодоровић каже да му није био потребан “Викиликс” да би схватио позадину распада странке.

Апсолутној већини било је одмах јасно шта је позадина свега, али ето, треба да читамо “Викиликс” да би нам то потврдио. Одувек се знало да Николић и Тадић одржавају редовне контакте. Потпуно је беспредметно улазити у то ко је, када и због чега некога довео у ситуацију да се проституише, а подсећам вас да је политичка проституција једно од најтежих недела. Српска десница није ослабљена, већ је покушајем пуча у СРС-у наша земља доведена у безизлазан положај. Нема никакве разлике између Тадића и Николића. И један и други се утркују да се додворе истом газди не водећи рачуна о националним интересима – потврдио је Асанжова сазнања Тодоровић. Александар Вучић је, пак, демантовао такве наводе.

– То су неке њихове опсервације, а не информације. Ради се о глупостима, сличним онима када су објавили да смо хтели власт у Београду када умре Ненад Богдановић. Ако имају да кажу да смо у нечему учествовали и нешто конкретно рекли, то ћу да коментаришем, а њихове шупље приче и опсервације ме не занимају – јасан је Вучић На примедбу да је и сам причао о својим блиским односима са Миодрагом Ракићем, Вучић одговара: – Какве везе то има? То су глупости!

 

Извор: Вести 24