Прочитај ми чланак

ВЕЧИТИ ДЕРБИ: Дринчић пројектилом срушио Звезду! (Видео + ток меча)

0

veciti derbi _orig

Фудбалери Партизана савладали су Црвену звезду 1:0 (0:0) у 147. вечитом дербију, у деветом колу Јелен Суперлиге Србије.

Одличан мечу Хумској решио је 13 минута пре краја Никола Дринчић, који је „пројектилом“ из слободног ударца савладао Предрага Рајковића.

Партизан је задржао максималан учинак у ЈСЛ, има осам победа и четири бода више од Звезде, али и меч мање. Црно-бели су други пут у низу савладали ривала на свом терену.

У првим мечевима 9. кола ЈСЛ победе су остварили Чукарички, Младост и Вождовац, где је у центру пажње био Стефан Бабовић.

Ток „вечитог“ дербија:

90′ Меч је продужен за пет минута.

90′ Стрелац Дринчић добија јак ударац у леђа, Николић га мења, улази Саша Марковић да затвори прилазе голу Лукача.

87′ Притисак Звезде, али Партизан успева да украде неколико минута

84′ Рајковић на мукама. Нова шанса за Шкулетића, поклон му је лошом интервенцијом оставио Саво Павићевић, нападач Партизан шутира са око 7-8 метара, али голман Звезде спасава свој тим.

81′ Гужва у казненом Партизана после продора Печника по левој страни, али се успешно бране црно-бели.

80′ Лалатовић одмах мења и појачава везни ред. Излазе Босанчић и Ристић, а на терен истрчавају Аврамовски и Катаи.

77′ ГОООООЛ! Партизан води 1:0. Никола Дринчић је стрелац.

Везни играч је послао пројектил са ивице казненог простора поред живог зида по средини гола, Рајковић је покушао да боксује лопту, али од силине ударца није успео да јој промени правац, па је она завршила у мрежи.

 

75′ Играчи Партизана су надиграли одбрану Звезде, Лазовић бежи чуварима и добија фаул на ивици казненог простора.

72′ Сјајна шанса за Партизан. Живковић је прошао по десној страни и послао пас по земљи у петерац, Шкулетић је успео да шутира уклизавањем, али Рајковић спасава Звезду.

71′ Николић освежава везни ред, излази капитен Саша Илић, улази млади Данило Пантић.

Јелен Сулерлига, 9. коло:

Партизан – Црвена звезда 1:0 (0:0)
Дринчић 77

Партизан: Лукач – Волков, Станковић, Б. Илић, Вулићевић – Ћирковић, Дринчић (Марковић 90′), С. Илић (Пантић 71′), Грбић (Живковић 56′) – Лазовић, Шкулетић
Црвена звезда: Рајковић – Лазић, Мијаиловић, Павићевић, Печник – Ковачевић, Босанчић (Аврамовски 80′), Ристић (Катаи 80′), Гаврић, Лазовић – Јовић (Ракић 65′)

69′ Притисак Партизана, црно-бели постижу гол после корнера, али је Мажић пре центаршута свирао фаул због повлачења Волкова и Ристића.

66′ Црно-бели траже пенал после корнера, лопта је ударила Босанчића у лакат, али Мажић је проценио да игра није била угрожена.

65′ Прва измена и у Звезди. Излази млади Јовић који је пропустио две гол шансе, мења га искусни Ђорђе Ракић.

65′ Опет Шкулетић. Нападач Партизана је поново намучио црвено-беле дефанзивце, нашао је простор за шут на левој страни, коначно шутирао у оквир гола, али је Рајковић био опрезан.

Нови прекид. Још једна бакљада на југу, дим је проузроковао нови прекид. Након првог делегат је упозорио да ће меч бити прекинут. Овај пут се дим брзо разишао, па је меч настављен.

59′ Отворена игра с обе стране, прво је Живковић покушао са ивице казненог, лопта је ишла ка Шкулетићу који не успева да је захвати. С друге стране, Лазовић убацује за Јовића, а млади нападач главом шутира преко гола.

56′ Прва измена на мечу, мења Партизан. Млади Андрија Живковић улази уместо Петра Грбића.

53′ Шкулетић опет не успева. Лазовић је убацио лопту са десне стране, Шкулетић је побегао чувару и успео да шутира у паду, али опет преко гола.

52′ Добра контра Звезде, повукао је кроз средину Печник између тројице играча Партизана, на време проиграо Босанчића на десној страни, он из прве тражи Јовића на петерцу, али Ћирковић интервенише.

49′ Бранко Илић пропушта гол шансу! Волков је убацио лопту из аута, Шкулетић и Грбић главом пребацили лопту на другу стативу, на њу је натрчао Словенац који шутира из прве, али преко гола.

47′ Одличан напад Партизана. Шкулетић је пробио по левој страни, ушао у казнени простор без чувара, одлучио је да проигра Лазовића на пеналу, али је лопта ишла иза леђа нашег репрезентативца, а Мијаиловић је успут стигао да га омете.

20:09 Почело је других 45 минута.

19:48 Крај првог полувремана. Нема голова у Хумској 1.

Партизан је био бољи у првих 20 минута, опасно су претили Ћирковић и Шкулетић, а потом се истакла Звезда, али Јовић пропушта две сјајне гол шансе, једну савршену са пет метара.

45+ Грбић у продору, Ковачевић са с леђа вуче с обе руке за ногу, али Мажић не кажњава везисту Звезде жутим картоном.

45+ Изузетно отворена утакмица у финишу првог полувремена. Оба тима траже гол који би могао да промени ток меча.

45′ Нова шанса за Звезду, опет центаршут са леве стране на другу стативу, лопту је дочекао Печник и сјајно шутирао под пречку, али Лукач избацује у корнер.

44′ Шкулетић узвраћа с друге стране, након што су црвено-бели избацили лопту из казненог, Дринчић је враћа у срце шеснаестерца, нападач Партизана сјајно скаче и шутира снажно главом, али преко гола.

42′ Нова опасна акција Звезде, Гаврић убацује лопту са леве стране на пенал, али његови саиграчи не успевају да шутирају ка голу.

40′ Лазовић добија дуел са Волковом на десној страни, убацује лопту у казнени, она пролази кроз петерац, али Јовић и Гаврић не успевају да стигну до ње и казне очајне штопере Партизана.

36′ Јовић опет пропушта шансу. Поново млади нападач Звезде не користи гол шансу. Босанчић је сјајно проиграо саиграча кроз одбрану црно-белих, Јовић је имао отворен простор за шут, али је лоше захватио лопту.

35′ Све жешћи дуели на терену, неколико узастопних акција прекинуто је грубим фауловима с обе стране. Николић приговара Мажићу, он одговара: „Ја судим!“

32′ Неколико мирних минута у Хумској, блага борба у средини терена, оба тима су далеко од противничких шеснаестераца.

26′ Јовић је промашио немогуће. Босанчић је фантастично повукао контру, проиграо на десној страни Лазовића који из прве гура лопту по земљи на петерац, Јовић је био сам, али шутира изнада гола.

Била је сумњива ситуација, али се линијски судија није огласио. У сваком случају, велики промашај Јовића.

22′ Партизан наставља да контролише ритам меча, напада и преко леве и преко десне стране, док су црвено-бели имали само један солидан пробој по боку, али углавном губи лопту чим пређе центар терена.

17′ Две одличне шансе за Партизан. Прво је Рајковић бокровао сјајан шут Ћирковића са 30-ак метара, лопту је прихватио Шкулетић, шутира снажно из окрета, али за мало поред гола.

15′ Партизан је много конкретнији у првих 15 минута меча, пре свега агресивнији, али нема конкретних претњи

13′ Лош центаршут Дринчића из обећавајуће позиција са леве стране терена.

11′ Утакмица је настављена после четири минута паузе.

Прекид Мажић је накратко заутавио меч због великог дима који је направила бакљада на јужној трибини. Делегат је најавио прекид меча у случају да се понови слична ситуација.

7′ Опасан напад црно-белих, лопта за Шкулетића са леве стране, али гости избацују у аут.

5′ Прва конкретна акција Звезде, Мијаиловић се одлично убацио на левој страни, центрирао на другу стативу, али је Волков одлично интервенисао.

1′ Партизан одмах прети, Шкулетић шутира са ивице казненог, поред гола.

(Б92, Видео: Арена спорт1)