• Почетна
  • ВИДЕО
  • Откривамо строго чувану тајну како се праве виршле (Видео)
Прочитај ми чланак

Откривамо строго чувану тајну како се праве виршле (Видео)

0

virsle-137
(Курир)

Процес прављења виршли почиње са остацима свињетине и говедине који заправо стижу као одбачени материјал из месара.

Виршле нису најздравија храна на свету, али као и паштета, јефтине су, укусне и лако се спремају. Када видите процес током кога настаје ова брза храна, вероватно ћете мало размислити следећи пут када их будете пожелели за оброк.

Процес прављења виршли почиње са остацима свињетине и говедине који заправо стижу као одбачени материјал из месара. Месо се меша и пакује у велика паковања у којима стиже на почетак производне траке.

Овде нема непожељног материјала и целокупна мешавина се ставља у огромне машине за млевење.

У зависности од произвођача, у мешавину се убацује прерађено пилеће месо које виршлама додаје препознатљив укус.

У овом кораку, мешавина се меље док не дође у течно стање.

Радници у фабрици додају скроб, со и сенф у смесу. Зависно од производа који је у питању, додају се и други укуси. Ништа претерано префињено, у сваком случају.

Смеса се додатно прерађује док не поприми текстуру пиреа, а сав ваздух који се задржао се вакумом уклања.

Мешавина је спремна, а сада је време да храна поприми препознатљив облик. У машину се убацују велике количине црева од целулозе.

Пире од мешаног меса и додатака се упумпава у црево од целулозе, виршле одлазе у просторију за димљење где им се додају додатни укуси док се пеку и на крају се прекривају слојем хладне, слане воде како би биле довољно прохлађене за паковање.

Радник ручно проверава квалитет производа, а несавршене виршле се одвајају и поново прерађују. Аутоматизована машина потом пакује виршле.

Proces pravljenja viršli počinje sa ostacima svinjetine i govedine koji zapravo stižu kao odbačeni materijal iz mesara.

Viršle nisu najzdravija hrana na svetu, ali kao i pašteta, jeftine su, ukusne i lako se spremaju. Kada vidite proces tokom koga nastaje ova brza hrana, verovatno ćete malo razmisliti sledeći put kada ih budete poželeli za obrok.

Proces pravljenja viršli počinje sa ostacima svinjetine i govedine koji zapravo stižu kao odbačeni materijal iz mesara. Meso se meša i pakuje u velika pakovanja u kojima stiže na početak proizvodne trake.

Ovde nema nepoželjnog materijala i celokupna mešavina se stavlja u ogromne mašine za mlevenje.
U zavisnosti od proizvođača, u mešavinu se ubacuje prerađeno pileće meso koje viršlama dodaje prepoznatljiv ukus.
U ovom koraku, mešavina se melje dok ne dođe u tečno stanje.

Radnici u fabrici dodaju skrob, so i senf u smesu. Zavisno od proizvoda koji je u pitanju, dodaju se i drugi ukusi. Ništa preterano prefinjeno, u svakom slučaju.

Smesa se dodatno prerađuje dok ne poprimi teksturu pirea, a sav vazduh koji se zadržao se vakumom uklanja.
Mešavina je spremna, a sada je vreme da hrana poprimi prepoznatljiv oblik. U mašinu se ubacuju velike količine creva od celuloze.

Pire od mešanog mesa i dodataka se upumpava u crevo od celuloze, viršle odlaze u prostoriju za dimljenje gde im se dodaju dodatni ukusi dok se peku i na kraju se prekrivaju slojem hladne, slane vode kako bi bile dovoljno prohlađene za pakovanje.

Radnik ručno proverava kvalitet proizvoda, a nesavršene viršle se odvajaju i ponovo prerađuju. Automatizovana mašina potom pakuje viršle.