Прочитај ми чланак

Спорт: Република Српска појачава Србију!?

0

borovcanin50(Спортске.нет, фото: Бета)
Државни секретар за омладину Министарства омладине и спорта Ненад Боровчанин рекао је данас да би репрезентативне селекције Србије могле да добију додатно појачање када спортисти Републике Српске добију српско држављанство.

На предлог Министарства омладине и спорта Републике Србије, утврђена је процедура будућих издавања држављанстава Републике Србије спортистима Републике Српске.

„Давањем држављанства Србије врхунским спортистима Републике Српске наше националне селекције у свим спортовима добиле би значајно појачање“, рекао је Боровчанин, наводи се у саопштењу.

Боравчанин је рекао да би на тај начин спортски савези Србије и Српске били повезани не само декларативно већ и кроз сарадњу, заједничке припреме, стручни рад, размену искустава, манифестације, али би се и „учврстиле везе српског народа с обе стране Дрине“.

Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске предало је конзулату Србије у Бањалуци списак десет најбољих спортиста који желе да имају двојно држављанство, што је могуће на основу споразма о специјалним везама између Србије и Републике Српске.

У саопштењу се не наводи о којим спортистима је реч, а предвиђено је да пасоше добију половином јула.