Прочитај ми чланак

Договорен руски кредит

0

1(Данас)
Београд – Уговор о изградњи железничке инфраструктуре и испоруци дизел-моторних возила између Железница Србије и руске компаније „РЖД Интернешенел“ биће потписан сутра у Влади Србије, најавио је на јучерашњој конференцији за новинаре Сергеј Павлов, генерални директор „РЖД Интернешенел“.

Он је истакао да ће уговор, који се финансира из руског кредита вредног 800 милиона долара, и који ће потписати са генералним директором Железница Србије Драгољубом Симоновићем, побољшати инфраструктуру српских железница, односно повећати безбедност и брзину путовања. Павлов је додао да се очекује да ће радови на изградњи почети у септембру. Уговором је прецизирано да посао обављају руске фирме, док су предузећима из Србије загарантовани подизвођачки послови.

Након сутрашње церемоније потписивања уговора, у 17 сати, у парку Калемегдан, биће отворена фото-изложба „Русија виђена из воза“. Та фото-изложба је пројекат који су партнерски реализовале Руске железнице и познати фотограф Антон Ланге. Идеја пројекта је да се представи модерна Русија виђена из објектива уметничког фотографа који путује пругама Русије.