Прочитај ми чланак

Откривамо: Авиони трују Србију, изазивају моргелоне од којих бебама пуца кожа! (Видео)

0

Запрашивање из авиона, које је у Србији присутно од 1999. године све више узима данак.
Домаћи медији ових дана коначно су почели да пишу о томе како Србе трују већ дуже време, због чега све већи број људи који болујe од морголена, мистериозне, али нимало безазлене кожне болести.

 

Редакцији „Србин инфо“ јавио се читалац (име познато редакцији) из Жупе, који нам је послао видео снимак хемитралиса, који изазива кожна, али и канцерогена оболења. Снимак можете погледати испод текста. 

– Снимак је настао крајем лета 2011. године. С обзир м на то да сам ову тему пратио и раније, знао сам да разликујем кондензационе трагове од хемитралса. Када сам видео пар трагова над својим градом, одмах сам знао о цему се ради, узео мобилни телефон и снимио.

Трагови су били целом ширином хоризонта укрштени у више праваца, а авиони су их истовремено испуштали тако што су летели у више праваца. То је трајало око сат времена касно поподне. Како се ближио сумрак, трагови су се постепено претварали у ређу облачност и прекрили цело небо, а када је пала ноћ, са пуним мраком пала је таква магла на град каква никада није забележена – открива наш читалац.

 У исто време, редакцији „Правде“ јавила се читатељка читатељка из Београда, мајка шестомесечног дечака који је до пре недељу дана имао јак осип са симптомима који указују на моргелоне. 

Министар грађевинарства и урбанизма Велимир Илић каже да треба предузети мере

– Треба видети ко то ради. Контрола лета прати сваки прелет и тачно се зна кад ко шта избацује и где избацује. Треба предузети мере да такве летилице немају права да лете изнад Србије.
Да се нађе чије су и да се код међународних институција тражи заштита становништва. То је сигурно нека диверзија споља коју неко спроводи над одређеним делом територије или над одређеним делом становништва – каже Илић.

 

-Дете се само једно јутро осуло по ручицама и по грудима и то га је веома сврбело и стално је плакао. Педијатар нам је дао крему да мажемо и рекао да је у питању мало јачи екцем али када су после неколико дана крастице почеле да пуцају и да се из њих појављују нека ситна влакна били смо више него престрашени и супруг и ја.

Пријатељица ми је тада рекла да је у Правди читала о случајевима моргелона и да су симптиоми исти као код нашег сина. Лекари тврде да се са нашим дететом није десило ништа необично и да се само ради о кожном екцему а осип се повукао сам од себе пре недељу дана. Ми смо и даље уплашени и у страху смо да се тај грозан осип не врати, каже ова мајка која је инсистирала на анонимности.

 У Министарству здравља и Институту за јавно здравље „Батут“ кажу да ова болест није на њиховом списку заразних болести, па не подлеже обавезном пријављивању, због чега се и не зна колико оболелих има.

– Према одредбама Закона о заштити становништва од заразних болести, обавезном пријављивању у Србији подлеже 70 заразних болести. Обољење моргелони није на списку, тако да до сада немамо података о званично регистрованим случајевима.

Уколико се појави опасност од заразне болести која није обухваћена списком, а процени се да може угрозити здравље, у заштити становништва од те болести примењују се одговарајуће мере прописане законом и мере које природа болести налаже – каже се у саопштењу „Батута“, које је потписала епидемиолог др Јелена Обреновић, шеф одељења за превенцију и контролу заразних болести Института „Др Милан Јовановић Батут“, на коју нас је упутило Министарство здравља.

 

 

 

С. Суботичанин