Прочитај ми чланак

Прекините запрашивање народа из авиона! Кузовић и Калајжић предали захтев Влади

0

Политичари позиције и опозиције годинама удружено ћуте о огромном проблему који узнемирава грађане широм Србије - злослутним траговима налик белој скрами која остаје сатима на небу након прелета (не)идентификованих авиона, а често и само једна летелица прави на малом простору путању "икс-окс" по неколико десетина пута остављајући "кемтрејлсе" за собом.

Проф. Душко Кузовић и проф. Давор Калајжић предали су званично ЗАХТЕВ највишим институцијама: Влади Републике Србије, Министарству одбране Републике Србије, Начелнику генералштаба Војске Србије, Инспекторату одбране Републике Србије, Министарству здравља Републике Србије.

„Захтевамо од Министарства одбране, генералштаба и Инспектората одбране, да одмах поступе у складу са Законом о одбрани, члан 4, став 19 и успоставе по Републику Србију безбедно кретање ваздухоплова у прелету над државним ваздушним простором, на начин који ће омогућити ефикасну контролу, надзор, заштиту и одбрану здравља становништва и осталих живих организама од сталног и интензивног ваздушног запрашивања, колоквијално познатог под термином „chemtrails“, наводи се између осталог у Захтеву који прате и фотографије неба над Србијом.

„У складу са Законом о ваздушном саобраћају, члан 19а и члан 20, Захтевамо до Владе Републике Србије да Директорату за цивилно ваздухопловство Републике Србије, одмах наложи доношење безбедносне наредбе о забрани прелета ваздушног простора Републике Србије свим ваздухопловима који носе системе за распршивање аеросолима, а да моментално приземљи оне који се о наредбу оглуше“. 

„Од Инспектората одбране Републике Србије захтевамо да јавности одмах достави на увид податак да ли је било којој домаћој, или страној компанији, односно надлежном органу, дало сагласност на коришћење ваздушног простора Републике Србије у сврху прелета ваздухоплова који носе и распршивањем испуштају опасне материје и биолошке агенсе, како и друге неидентификоване материје и честице, које могу изазвати или пренети заразне болести код људи и животиња, те дејствовати на флору и фауну Републике Србије“.

„Посебно подвлачимо да су на основу досадашњих истраживања и јавно доступних података који долазе из лабораторија Загреба и Тузле, у узорцима аеросола изолованих на том територију, пронађени: алуминијум, баријум, стронцијум, манган, полимерна влакна, наночестице, литијум, олово, гвожђе, бакар, арсен, цинк, бор, у количинама које су драстично више од дозвољених, чиме се несумњиво доказује да је аеросолно запрашивање авионима у прелету осмишљено да нанесе неповратну штету над територијом прелета. Такође, постоји основана сумња да се вирус Ковид 19 распршује у оквиру „chemtrails“ програма“, наводи се у Захтеву.

Они су ексклузивно за Србин.инфо испричали приликом предаје захтева шта државни органи могу по закону да хитно предузму по овом питању и шта очекују од наших институција.

Више о томе погледајте у видео прилогу.