Прочитај ми чланак

ХААРП у Србији: Медијска лаж или припремање српске јавности за антене?

0

Протеклих недеља српска јавност је била упозната са опасностима ХААРП система.  Појавиле су се информације да су антене стациониране у месту Бељина код Барајева, у близини Београда, а данас се појавио и демант „СЦБ групе“ са тврдњама да ХААРП систем није инсталиран у Србији у оном обиму како се јавности представља, и да то заправо и није ХААРП систем. У циљу да откријемо истину, позивамо све читаоце који имају неке информације или фотографије антена из Бељине да нам се јаве како бисмо то објавили на нашем сајту Србин.инфо.

Напомињемо да, сходно причи „О пастиру који је у шали викао вук кад  вукова није било, а када су стварно дошли нико није дошао да му помогне јер су мислили да се опет шали“, прича о ХААРП систему може да буде плански објављена и сада демантована. Наиме, неколико година пре Другог светског рата нацисти су намерно пуштали у јавност лажне гласине о томе да су Јевреји на неким местима угрожени, а затим су сами те гласине успешно разоткривали и демантовали са доказима, све у циљу да када стварно буду напали Јевреје, на то нико не реагује.  Другим речима, ако данас антена ХААРП нема у том обиму у Србији, а у плану је да се поставе, због ове конфузије српска јавност неће реаговати када се то догоди, јер ће мислити да је опет лажна информација.

Пре него што прочитате демант, требало би да знате да је прву информацију о постављању ХААРП антена у Бељини код Барајева у јавност пласирао Универзитет Стенфорд, који је преко многобројних пројеката директно финансиран од Пентагона.

 


Истражујући тему Х.А.А.Р.П.-а чланови “СЦБ Групе” више пута су наишли на тврдње како у Србији постоји једна таква станица у близини Београда у месту Бељина надомак Барајева. Ове информације су изнели неки штампани и електронски медији, разне организације па и политичке странке. Ове трвдње су засноване приказом локације на сајту истраживачке групе америчког универзитета Стенфорд која се бави истраживањем веома ниских фреквенција (ВЛФ) и екстремно ниских фреквенција (ЕЛФ) а ова локација у Србији је само једна од неколико десетина локација широм планете.

 

С обзиром да су се чланови наше групе веома заинтересовали за ове тврдње, као и многи други, одлучили смо да мало истражимо и да сами проверимо овакве тврдње, поготово што нам је било крајње нелогично да се у једном малом месту попут Бељине налази једна таква станица.

 Као што смо већ рекли ова група се бави истраживањем ВЛФ/ЕЛФ таласа (фреквенција) и воде пројекат под именом “The IHY Global AWESOME Network”. Више о овом пројекту можете прочитати у званичном документу на адреси: http://nova.stanford.edu/~vlf/IHY_Test/TechDocs/AWESOMENetworkTalk/Naoshin_IHY_3-9-10.pdf

 

Антена у Србији
Када се погледа мапа на адреси: http://vlf-engineering.stanford.edu/map/public_map.php# пронађе Србија и мапа се довољно зумира може се видети обележено место које  представља локацију ове антене што се може видети на фотографији.

Када се кликне на кружић који представља локацију антене отвара се мали прозорчић са информацијама о особи за контак, врсти антене, моду итд. Као што можете видети на приложеној фотографији са леве стране.

Већ овде смо запазили једну нелогичност. Ако се антена налази у месту Бељина зашто у њеном опису стоји да се налази у Београду?

 Покушавајућу да сазнамо више о овој антени и самом пројекту и ко би код нас могао бити задужен за један овакав пројекат враћамо се на званичан документ (http://nova.stanford.edu/~vlf/IHY_Test/TechDocs/AWESOMENetworkTalk/Naoshin_IHY_3-9-10.pdf) ове групе и у њему проналазимо да је на другом скупу (радионици) ове групе међу многобројним говорницима и Србија имала свог представника по презимену Сулиц. С обзиром да смо у документу видели слике разних антена запитали смо се да ли можда можемо пронаћи фотографију антене из Србије.

 

26 Х.А.А.Р.П. у Србији на сајту https://picasaweb.google.com/stanford.ihy проналазимо разне фото албуме ове групе међу којима је и албум под називом “Белграде” а у коме се налазе слике антене. Албум можете видети на адреси https://picasaweb.google.com/stanford.ihy/Belgrade

 Радосни својим “открићем” информацију смо поделили са члановима “СЦБ Групе” али смо и убрзо добили повратну информацију од једног члана да ове фотографије никако нису из места Бељина јер се у позадини виде велика река и оџак, а да једина “река” која постоји у Бељини је заправо мали поток који буквално може да се прекорачи и да никако не одговара овој са фотографије. Такође доијамо информацију да оџак који се види такође не постоји у том месту.

Наоружани новим информацијама путем “Google maps” и “Bing maps” крећемо да претражујемо обале река око Београда у покушају да лоцирамо оџак и можда препознамо кров зграде.

 

После добрих десетак сати претраге по сателитским снимцима проналазимо локацију. На наше тотално изнанеђење у питању је “Институт за физику” у Земуну.

Сада већ јако заинтересовани да истражимо још више ову причу долазимо на идеју да сазнамо нешто више о особи са презименом Сулић. Путем Гугл претраге долазимо до документа везаног за ЕЛФ/ВЛФ у коме се спомиње Д.М.Сулић а даљом претрагом стижемо и до сајта Института за физику – лабораторија за плазму и на листи особља проналазимо др Десанка Сулић. Вођени свим овим доказима и информацијама долазимо до закључка да антена заиста постоји у Србији и да њена локација није у Бељини већ у Земуну на крову зграде Института за физику а да је део пројекта Лабораторије за плазму.

 

Сајт Института:  http://www.phy.bg.ac.rs  http://www.phy.bg.ac.rs/departments/?type=laboratories&id=13 

Сајт лабораторије:  http://www.plazma.ipb.ac.rs/sve/

Овим смо пружили и више него довољно доказа да се антена налази на сасвим другој локацији од првобитно наведене. Такође сама контрукција и величина ове антене је далеко, далеко од нечега што можемо назвати ХААРП или поредити са ХААРП станицама попут Гаконе и сличних станица. Са друге стране обзиром на повезаност са универзитетом Стенфорд и њиховом ЕЛФ/ВЛФ групом постоје оправдане сумње да је део неког мањег пројекта везаног за ХААРП што остављамо вама да истражујете и донесете закључке.

 На крају захвалили бих се свим члановима који су помогли да се дође до ових података, а остале групе и организације које се баве овом темом замолили да исправе изнете информације“.

 

СЦБ Група

 

Друга страна приче о ХААРП системима у Србији:
Скандалозно: Пентагон забрањује Србији да уклони ХААРП антене до 2050 године!