Прочитај ми чланак

РОЂЕНА БЕБА СА РЕТКИМ ПОРЕМЕЋАЈЕМ, срцем ван тела

0

Тим од 50 лекара и медицинских сестара у Великој Британији успео је да на свет донесе девојчицу операцијом која се ретко завршава позитивним исходом.

Беба Ванелоп Хоуп била је још у мајчиној утроби када су лекари дијагностификовали да ће бити рођена с врло ретким синдромом због којег јој срце расте изван тела. Притом су јој шансе да на свет дође жива биле равне нули.

Ипак, беба је побила све лоше прогнозе лекара и данас слави три недеље, пише Дејли мејл.

Ванелоп је у само три недеље живота прошла три комплексне операције како би јој вратили срце тамо где му је место – у грудни кош. Њено стање, ‘ецтопиа цордис’, откривено је рутинским ултразвучним прегледом мајке у деветој недељи трудноће.

Иако су будући родитељи знали са каквим потешкоћама би и они и беба морали да се суочавају, нису ни помишљали на прекид трудноће.

Девојчицу су умотали у стерилни пластични покривач и проследили тиму који је спреман чекао за операцију. Након 50 минута била је довољно стабилна да почне операција враћања срца у грудни кош.

Бебу чека дуг период опоравка, а лекари верују да ће са њом све бити у реду и да ће моћи да живи нормално као и сва друга деца.

Видео-снимак који следи је узнемирујућег садржаја.