Прочитај ми чланак

БУРНО У СКУПШТИНИ: Прекид „јер нема услова“, па ипак има

0

Председница парламента Маја Гојковић прекинула је седницу Скупштине “јер нема услова за даљи рад”, али је потом изјавила да ће седница ипак бити настављена.

„Нема услова за рад, разговараћемо како да наставимо седницу, у колико сати, ког дана, видећемо“, рекла је Гојковићева.

Међутим, Гојковићева је убрзо изјавила да ће седница парламента коју је прекинула ипак бити настављена, што се и догодило.

„Разговарали смо сви сад и превладао је интерес грађана и државе да наставимо ову седницу, да расправљамо о најважнијем закону буџету за 2018. годину“, рекла је Гојковићева новинарима у Скупштини Србије док је иза ње стајао велики број посланика Српске напредне странке и Социјалистичке партије Србије.

Лидер покрета ДЈБ Саша Радуловић изјавио је да је прекидање седнице Скупштине о буџету представа у којој власт покушава себе да прикаже као жртву.

„Сво насиље које постоји у скупштини директно потиче од тога што председница скупштине Маја Гојковић и потпредседници дозвољавају посланицима већине да вређају опозицију на најприземније начине. Посланици опозиције некада реагују погрешно, али морамо разликовати узрок и последицу. Узрок је увек вербално насиље које дозвољавају Гојковић и потпредседници“, рекао је Радуловић.

Посланику Демократске странке Балши Божовићу претходно су изречене две опомене у року од неколико минута.

Прву опомену Божовићу је изрекао потпредседник Скупштине Србије Ђорђе Милићевић када је тражио реплику на излагање министра финансија Душана Вујовића.

Милићевић је потом одредио паузу од два минута, када је председавање преузела председница парламента Маја Гојковић, која је чим је почела седницу Божовићу изрекла другу опомену, јер је, како је рекла, Милићевићу рекао „хоћеш да ти завалим шамарчину“.

„Изричем казну Божовићу јер је потпредседнику (скупштине) рекао ‘немој да ти завалим шамарчину’. Ово нису аргументи, ово је насиље у парламенту. Престаните да вршите терор над посланицима који желе да раде“, рекла је Гојковићева.

Посланик Демократске странке Балша Божовић потом је негирао да је претио шамаром потпредседнику Скупштине Србије Ђорђу Милићевићу.

Како каже, то није први пут да председница парламента Маја Гојковић измишља нападе.

Осим тога, излагање посланика ДЈБ Душана Павловића, који је критиковао политику субвенције, изазвало је серију реговања посланика и полемику о страначком запошљавању.