Прочитај ми чланак

ПОЈАЧАЊЕ СПС-у Водитељка “Парова” ушла у политику – анализираћу рад министарства

0

Водитељка ријалитија "Парови" на ТВ Хепи Јована Јеремић изабрана је за члана Савета за спољну политику, међународне односе и регионалну сарадњу Социјалистичке партије Србије. Како наводи за "Блиц", њен посао биће да анализира рад српског Министарства спољних послова, као и односе Србије и других држава.

Мало ко је знао да је Јована Јеремић скоро две године чланица СПС-а. Како каже, о томе није желела да прича, све док није одлучила да се активира.

– Био је логичан след моје каријере да одем у политику. Уз телевизију, то је моја друга љубав – наводи она.

А прва је, каже Јеремићева, право, које је завршила у року са високим просеком. Она додаје да је завршила државни Правни факултет у Београду, са просечном оценом 9,6, као и да је мастерирала на тему „Уставно и парламентарно право, политичке партије“.

– Жао ми је што се нисам раније активирала, јер политику много волим. Ипак, било је тешко. Истовремено сам радила на телевизији и учила по десет до 12 сати дневно у читаоници „Светозар Марковић“. Ништа ми није пало с неба – каже она.

Како је дошло до тога да се уђе у редове социјалиста? Она наводи да се то догодило стицајем срећних околности.

– Познавала сам омладинце СПС-а и они су ме позвали да водим једну њихову конференцију. Рекли су ми да ће доћи око 50 људи, а било их је 500. Тада сам била новинар информативне редакције и нисам била популарна. Одушевили су се како сам одрадила посао. Била сам срчана, чак сам и викала – каже Јеремићева.

После тога, прича она, одлучила је да се учлани у СПС.

– Видим себе у политици. Испуњавам квалификације и квалитетан сам кадар – додаје водитељка „Парова“, која ипак не жели да говори о својим крајњим дометима.

Она каже да чланство у Савету за спољну политику СПС-а није никаква функција, јер је у питању радно тело.

– Састајемо се једном у неколико месеци. Наш посао је да анализирамо рад Министарства спољних послова и како се Србија котира у односу на друге државе. Тамо се и образују кадрови СПС-а и припремају за нешто више – наводи Јеремићева и додаје да о спољној политици није причала са лидером странке и министром Ивицом Дачићем.

– Има човек паметнија посла и бори се за државу – завршава она.