Прочитај ми чланак

ДОЂИТЕ: Народни протест због пресуде Ратку Младићу, на Тргу Републике!

0

Двери и српски родољуби излазе на београдске улице због пресуде Хашког трибунала Ратку Младићу.

Наиме, данас је Хашки трибунал донео пресуду којом је Командант Главног штаба Војске Републике Српске Ратко Младић, оптужен за геноцид и друге ратне злочине током рата у БиХ, проглашен да није крив за геноцид, а да јесте крив као учесник удружених злочиначких подухвата за геноцид, злочине против човечности, истребљење, убиство и кршење закона и обичаја ратовања. Осуђен је на доживотну казну затвора.

Тим поводом, а и због чињенице да су пред Хашким трибуналом Срби укупно осуђени на 12 векова робије, а Хрвати, Муслимани и Албанци на око 200 година – с тим да су Хрвати углавном осуђени за злочине над муслиманима и обрнуто – а након одлуке донесене на састанку у Народној скупштини Србије, народни посланици Двери, Бошко Обрадовић, и Срђан Ного позивају све грађане да се спонтано окупе вечерас у 18 часова на Тргу Републике у Београду.

Како се наводи у позиву упученом српској јавности, циљ окупљања је да се заједно са грађанима искаже подршку неправедно утамниченом генералу ВРС, Ратку Младићу као и да се искаже протест против срамне пресуде Хашког трибунала, који је донео политичку пресуду не само против Младића, већ против сваког Србина и комплетног српског народа.