Прочитај ми чланак

ДВЕРИ: За кога ради власт у Новој Вароши

0

ОО Двери Нова Варош поставља питање: За кога ради владајућа коалиција у Новој Вароши? После одржане седнице СО Нова Варош 16.11.2017. године сасвим је јасно да владајућа коалиција гледа једино свој лични интерес.

Одборничка група Двери је поднела више предлога за допуну дневног реда, које је владајућа већина одбила чак и да уврсти у дневни ред, а камоли да одборници дискутују о тим тачкама које су за добробит грађана Нове Вароши.

Прва предложена тачка је била ,,Породична декларација“ у којој није било ни речи политике или страначких припадности. Двери су једина политичка опција која се залаже за породицу, породичне вредности и која је овом ,,Породичном декларацијом“ предложила решење за породични опстанак наше општине. Владајућа већина је одбила да прихвати предлог, а једини разлог је, по речима одборника Групе грађана, Предрага Шапоњића, тај да власт не жели да прихвати програм политичке странке Двери. Тиме је грађанима Нове Вароши потврдио да актуелну власт не занима породица, права мајке, жена, деце, наталитет и будућност наше општине.

Двери се поносе својим политичким програмом, посебно породичним, а парадокс је да приучени политикант чија Група грађана и нема програм, статут или чланство, ниподаштава програм који су писали и подржали умни, стручни, академски људи попут Косте Чавошког и Мила Ломпара.

Другу тачку коју власт није хтела да прихвати је ,,Анализа решења о формирању пројектног тима за реализацију пројекта Бизнис центра на Браношевцу“ и тиме ставила до знања да је цео пројекат под велом малверзације. Дакле, председник општине је формирао комисију од 6 чланова која има за циљ да се упозна са пројектом, да води евиденцију о свом ангажману на пројекту (комисија сама контролише себе) и да обезбеди да се све пројектне активности реализују у складу са одобреном пројектном пријавом и буџетом (ово је посао Надзорног одбора, а не пројектног тима). За овај ,,мукотрпан посао“ који ће трајати 18 месеци, грађани Нове Вароши ће платити шесточланој комисији 110.000,00 евра или 13 милиона динара. Двери су става да је ово расипање новца грађана на беспотребне ствари, док за некадашњег гиганта ,,Слогу“ не може да се издвоји 5-6 милиона динара да стану на ноге и да 55 радника сачува радна места и тако обезбеде хлеб за своје породице. Треба напоменути да је владајућа већина одбила захтев Двери да трочлана комисија поднесе извештај докле су стигле кривичне пријаве против функционера СНС-а, који сада чине власт са Групом грађана.

Једно је сигурно, овакво вођење општине од стране Групе грађана, СНС-а и осталих интересних сателита који су погазили морал, образ и реч коју су дали грађанима Нове Вароши је само у њиховом личном интересу, народ је све сиромашнији, уцењенији, град је све празнији, а њихови џепови и рачуни све пунији. Због тога, из дана у дан Групу грађана напуштају особе које у народу имају углед, част, достојанство, а које су биле обмануте. Почело је са одборницом др Весном Чкоњевић, па до последњег случаја професора Миладина Зековића.

Двери ће наставити да се непоколебљиво супротстављају Радосаву Васиљевићу и његовим интересним политичким дилетантима који су обманули грађане Нове Вароши.

ОО Двери у Новој Вароши