Прочитај ми чланак

ПАЛА ОДЛУКА – Савез одабрао селектора за Мундијал!?

0

Након што су Драган Стојковић и Вељко Пауновић отпали из приче Савез се окренуо решењу које је у датом тренутку најлогичније.

Фудбалски савез Србије окончао је сарадњу са Славољубом Муслином након што је оверен директан пласман на Мундијал, али се затим нашао у проблему пошто није успео да ангажује кандидате који су се нашли на врху листе жеља.

Фотографија преузета са веб портала <a href="http://www.fss.rs/index.php?id=2021&amp;aid=12935">Фудбалски савез Србије - званична веб презентација</a>

Драган Стојковић Пикси продужио је уговор са Гвангжуом и у суботу потврдио да од ангажмана у ФСС неће бити ништа, док је Вељко Пауновић још раније донео одлуку да не преговара о селекторској позицији.

Времена је све мање, ко год да преузме репрезентацију на пролеће ће бити у цајтноту, а „Новости“ пишу да је због свега наведеног ФСС донео одлуку којој се мало ко надао.

Србију ће на предстојећем Мундијалу у Русији највероватније предводити актуелни вршилац дужности селекторске функције Младен Крстајић који је на садашњу функцију постављен од стране Одбора за хитна питања.

Поменути извор наводи да је Фудбалски савез Србије већ обавестио Младена Крстајића да ће са делегацијом српске куће фудбала путовати на жреб у Кремљу, што такође указује да Савез има поверење у бившег штопера Шалкеа.

Младен Крстајић означен је од стране првог човека Савеза као неко ко је одан националној федерацији (ФСС), а притом има богато искуство као играч и остварио је сјајне резултате на полагањима за тренера.

Уколико буде био именован за новог селектора „Орлова“ то ће за Младена Крстајића уједно бити и први самостални тренерски ангажман јер је до сада радио у стручном штабу Славољуба Муслина.