Прочитај ми чланак

НАЈМОЋНИЈИ ЧОВЕК У СРБИЈИ ПОРУЧИО: Ако паднем, повући ћу многе за собом!

0

Боље би им било да ћуте, јер знам шта су неки од њих радили, поручио је Спасковски.

Бахати директор РТБ „Бор“ Благоје Спасковски поручио да би за неке људе било боље да држе језик за зубима него да около причају, јер би и он могао да проговори.

Након открића да би најближи сарадници директора РТБ „Бор“ Благоја Спасковског ускоро могли јавно да проговоре о начину на који је он годинама водио ово државно предузеће, због чега је буквално доведено до руба пропасти, најмоћнији човек у Србији нашао се у невиђеној паници, сазнаје Курир.

Извор близак Спасковском каже да је овај генерални директор последњих дана веома нервозан јер би његови блиски сарадници могли да пропевају пред надлежним органима о бројним сумњивим пословима и малверзацијама па је због тога почео чак и да прети.
– Спасковски је поручио да би за неке људе било боље да држе језик за зубима него да около причају оно што их се не тиче, јер би у том случају и он могао да проговори, што им се сигурно не би свидело. Спасковски је зато рекао: „Уколико ја паднем, повући ћу многе са собом. Боље би им било да ћуте, јер знам шта су неки од њих радили“ – каже овај добро обавештени извор из Бора.

Подсећања ради, Спасковског ниједна власт још од Слободана Милошевића па наовамо није могла да смени. Током вишегодишње владавине Спасковског РТБ је претрпео вишемилионске губитке. Курир је већ писао о томе како је Рударско-топионичарски басен очерупан за милионе и задужен за најмање 1,3 милијарде евра. Такође, последња у низу је пљачка око пет тона злата, чиме је држава оштећена за 150 милиона евра.

Овоме треба додати и позамашан списак некретнина које Спасковски поседује, а реч је о становима у Лондону које није пријавио Агенцији за борбу против корупције.