Прочитај ми чланак

ЕВРОЛИГА: Јака је и ова Звезда, паде Барса!

0

Победа Црвене звезде у другом колу Евролиге, Барселона није успела да слави у дворани "Aлександар Николић"!

Црвена звезда је забележила прву победу ове сезоне у Евролиги, савладана је екипа Барселоне након одличне игре са 90:82 (24:13, 20:19, 18:25 и 28:25).

Почело је добро по црвено-беле, повели су са 5 поена предности, Рочести и Бјелица су били одлични, а њихова енергија се пренела и на остале кошаркаше Црвене звезде. Рибас и Ертел су били у потпуности заустављени од стране Лазића, а на другој страни Лесор је закуцавањима дизао публику на ноге.


Звезда је водила са 20:10, уследили су и поени одличног Бјелице након сјајне асистенције Радичевића, а Звезда је на крају прве четвртине водила са 24:13.

У наставку су Томић и Наваро носили игру Барсе, а Серафан је био незаустављив.

Ипак, Бјелица и Рочести настављају тамо где су стали у првој деоници, а управо је Рочести са две тројке завршио четвртину за 44:32!

Одлично је играла Црвена звезда у одбрани и нападу, једино је Серафан правио велике проблеме одбрани нашег тима.

У наставку Фелдин почиње да „терорише“ кош гостију, након 2+1, погодио је и са дистанце, везао је пет поена за максималних 55:41 у том тренутку.

Серафан наставља тамо где је стао, а Ертел се пробудио и одмах је Барса спустила предност на њима подношљивих 57:50. Aнтић је вратио тројку, али је Ориола својим првим поенима завршио четвртину, а Звезда је била у проблему јер је то била најнижа предност Звезде још од прве четвртине – само +5.

Добрић је ступио на сцену у четвртој четвртини са две тројке, Звезда се вратила на +11, Лесор је имао две сјајне блокаде, али екипа Сита Aлонса се није предавала тек тако.

Ханга тројком и Ориола 2+1 су смањили резултат, а након нове серије Барселоне, Ханга је смањио на само 73:69. Ертел је смањио додатно на 77:76, било је опасно у тим тренуцима.

Барса је по први пут повела на утакмици на уласку у последња три минута преко Ханге, али је Бјелица на другој страни узвратио тројком па је на семафору писало 82:80, узбуђење је достизало врхунац.

Они који су највише носили Звезду током ове утакмице, Рочести и Бјелица, су узели лопту у своје шаке у последња два минута, па је Звезда на 1:20 до краја имала четири поена предности. Када је Томић промашио двојку на 38 секунди до краја, навијачи су почели са слављем, Звезда је била пред великом победом.

Ертел је добио искључујућу, Ориола такође, а након поена Бјелице, све је било јасно, Звезда је забележила прву победу у ЕЛ!

У Црвеној звезди 23 поена Бјелице, 22 Рочестија уз 7 асистенција, Лесор је имао 13 поена и 9 скокова, а Aнтић 10 поена и 9 скокова.

На другој страни Серафин 16, Ертел 14 поена и 11 скокова.