ОПЕТ СМО ВАРАЛИ РУСЕ, сад им је прекипело

50

Русија је решила да ограничи увоз робе из Србије, због све чешћих случајева неисправних производа.

Руска санитарна служба Росељхознадзор нагласила је да ће предузети заштитне мере због заражених производа који стижу из наше земље. Агенција је упозорила да те мере могу бити и радикалне уколико се понови ситуација.

pixabay.com

Како се наводи, разлог за ово упозорење је најновија испорука воћа у Русију и земље евроазијске уније, које су биле заражене. Даље, Росељхознадзор наводи да је од августа до септембра 2017. године било чак 12 случајева заражене робе. Реч је било углавном о нектаринама, шљивама, бресквама.

„Сматрамо да је неопходно да се настави заједнички мониторинг производа и прерађевина и да се регулише роба намењена извозу у Русију. Карантини се такође морају контролисати чешће. У супротном, бићемо приморани да предузмемо рестриктивне мере када је реч о увозу производа које су пореклом из Србије“, саопштио је Росељхознадзор.

 • ПАТРИОТА

  Treba kod nas da postoji kontrola kvaliteta voca koja bi kontrolisala pre izvoza i ako ustanove da ne valja ne odobriti izvoz a ne da se vracaju sleperi iz Rusije zato sto neko hoce da podvali i zaradi pare a sto nas bruka to nema veze.

 • Риле

  Ко кога вара, о чему пишу ове дилеје…великих производних комбината више нема, сво воће које иде за Русију се откупљује по селима директно од „сељака“, и то раде искључиво Руси, човек дотера приколицу, Рус погледа, прегледа и проба и каже може или не може и то је цела мудологија…раније су сваки дан пунили полу-приколице хладњаче и возили одмах за Русију, а од скоро ничу приватне хладњаче у режији локалних, сеоских мангаша који за одређену своту новца лагерују воће до транспорта…а озбиљна контрола је тек на граници увозника…а питање је да ли је ово наше воће или препродаја Пољске робе нпр…ако стане ово мало производње српског сељака и продаје Русима може слободно у камионе и Падишаховим ауто-путОм преко Ниша-Приштине-Драча па све у море и у вражију матер. хак пу

 • АЛО АЛО

  Markose!!!Svaka ti cast IZJEBAO SI GA KAO STOKU!!!!

  • Frojd

   …zaistin…..