Прочитај ми чланак

ЕСПН ЛИСТА: Јокић у самом врху најбољих у НБА

0

Српски кошаркаш Никола Јокић је смештен је на ЕСПН листу најбољих играча у НБА на веома високо 16. место.

ЕСПН сада већ традиционално прави листу о којој се сваке године дискутује јер су неки играчи превише ниско, а неки превише високо позиционирани.

Никола Јокић (Фото: Twitter)

Док се о најбољој десеторици још увек дискутује и гласа, објављено је ко чини преосталих 90 играча и Јокић је међу њима на 16. месту.

 

Листа 11-30. места

30. Деандре Џордан
29. Марк Гасол
28. Бредли Бил
27. Пол Милсап
26. Кевин Лав
25. Кајри Ирвинг
24. Блејк Грифин
23. Мајк Конли
22. Кристапс Порзингис
21. Кајл Лаури
20. Гордон Хејворд
19. Клеј Томпсон
18. Дејмиан Лилард
17. Демаркус Казинс
16. Никола Јокић
15. Џон Вол
14. Руди Гобер
13. Пол Џорџ
12. Карл Ентони Таунс
11. Џими Батлер

 

Иза српског играча су до 30. места звезде попут Кајрија Ирвинга, Клеја Томпсона, Демаркуса Казинса и Кевина Лава, док су испред до десетог места Џон Вол, Руди Гобер, Пол Џорџ, Карл Ентони Таунс и Џими Батлер.

Јокић је уз Карл Ентони Таунса једини играч млађи од 23 године у првих 20 играча, а близу је и Кристапс Порзингис на 22. месту. Амерички портал Денвер Стиффс који прати игре Нагетса коментарише да је необично што се играч који има мана у одбрани нашао у топ 20.

На другом крају терена, Јокић је за „Грумење“ био откровење прошле сезоне са 19.2 поена, 10.9 скокова и 5.8 асистенција по мечу од када је прошлог 15. децембра уврштен у стартну петорку.

Уколико српски играч успе да поправи игру у одбрани уз очување офанзивног арсенала, биће готово немогуће избацити га ван топ 10 макар на ЕСПН листи.

Од играча који смо имали прилике да гледамо на овогодишњем Евробаскету на листи су Пау Гасол (80. место), Марк Гасол (29. место), Денис Шрудер је заузео 96. позицију, Горан Драгић 47. а одмах иза њега је и Рики Рубио.

Своје место у првих десет извесно ће наћи звезде попут Леброна Џејмса, Кевина Дурента, Стефа Карија, Дрејмонда Грина, Расела Вестбрука, Џејмса Хардена, Каваја Ленарда или Криса Пола али ће тек накнадно бити познато којим редоследом ће „крем“ листе ићи.

Занимљиво је да је Кармело Ентони тек на 64. месту, а да је Ајзеа Томас као један од најбољих играча Селтикса и читавог НБА прошле сезоне тек на 33. месту.