МАЛАГУРСКИ: Стиже трећи светски рат?

4

Северна Кореја. Земља чији лидер уме да испали нуклеарну ракету, али не уме да пуца из пиштоља.

У сваком случају, Северна Кореја је поново у жижи интересовања светске јавности након што је објављено да је успешно тестирала хидрогенску бомбу.

Надзорне камере накратко су се затресле. Подрхтавање тла након експлозије хидрогенске бомбе забележено је 49 км од локације где је Северна Кореја и пре радила нуклеарне тестове.

Грађанима Северне Кореје је приуштен луксуз да све то прате уживо.

Пратећи на екрану трга у Пјонгјангу, неки од присутних радосно су то одобравали.

Вест о хидрогенској бомби је дошла као шлаг на торти тензија између Сједињених Држава и Северне Кореје, где су амерички и севернокорејски председници недељама размењивали оштре речи.

Доналд Трамп каже да је Северна Кореја проблем који коначно треба да се реши, а Ким Џонг Ун узвраћа да ће Сједињене Државе претворити у пепео ако се осети угроженим.

Полако, Ким. Не можеш тек тако да претвараш земље у пепео само зато што се не слажеш са њиховом политиком. То може само Америка.

Амерички војни бомбардер испустио је 11 тона тешку бомбу изнад авганистанске провинције Нангархар. Ако изузмемо нуклеарно наоружање, ово је највећа бомба коју је америчка војска икад употребила.

Али добро, ко шиша Авганистанце, вратимо се на Северну Кореју. Иако није ни на кога бацио бомбу, Кимове претње су запрепастиле свет.

Док Пјонгјанг прети нуклеарним пробама, САД су у водама око Северне Кореје већ стационирале ратне бродове.

А ти ратни бродови никако нису америчка провокација, него отишли генерали мало на пецање, је л′? На страну што Ким Џонг Ун изгледа као онај штребер из основне школе кога сте звали буцко, човек схвата реалност да једини начин да Северна Кореја не трпи утицај Америке јесте да на америчке претње одговара својим претњама. А од тих контрапретњи нема вајде ако немате нуклеарне бомбе у џепу, па нека Американци мозгају да ли блефирате или не. И онда опуштено.

Како је срећан буцко. И није једини.

Војници се подавише да га испрате. Не помаже ни Кимово махање да се врате. Изгледа смешно, али да сам на Трамповом месту, ја се не бих с њима шалио.

 • моћни Ђоле Јанговић

  Од целе ове фрке око „Трећег светског рата“ може само испасти америчка ујдурма да навуку Кима да збрише Јапан и Јужну Кореју и тако им учини услугу уклањања нелојалне трговинске конкуренције. Једном још већом ријалити ујдурмом од оне 11. септембра, и у прах и пепео оде Самсунг, Киа, Хјундаи, Сони, Тојота, Мицубиши…
  Наравно ако то све дозволе другови Владимир и Си…:)

  • Дуња

   Америма расте листа наруџбеница за оружје, сваки пут кад Ким пљуцне ракетлу, Трамп ради шта је обећао, зарађује за Америку, како би тек било да нека „случајно погоди“ ???

  • Tony Iommi

   Ne verujem da će 3.svetski rat oko Koreje da izbije. Pre će neki nenadani incident da se desi. Znam da zvuči smešno, ali…

  • Tony Iommi

   P.S. više sam voleo Japance dok su bili imperija koja se tukla s amerima, nego kao njihove sluge (što, danas i jesu)…