Прочитај ми чланак

Снимак љубавника доказ против медицинске сестре

0

После великог секс-скандала у Општој болници у Лесковцу, формирана дисциплинска комисија

КАМЕРЕ видео-надзора Опште болнице у Лесковцу су, сазнајемо, снимиле медицинску сестру како доводи свог дечка у празну болесничку собу, где су имали однос. Они су у љубавном заносу затечени током ненајављене контроле др Небојше Димитријевића, директора ове здравствене установе, који је после скандала покренуо дисциплински поступак против раднице.

Према незваничним информацијама, медицинска сестра је љубавника увела у болницу тако да га нико од пацијената и колега није приметио. На снимцима се, кажу, такође види и како, после свега, мушкарац у ходнику закопчава одећу док покушава да нађе излаз из установе. Он је наводно грешком уместо ка излазном ходнику кренуо у подрум, да би се после извесног времена вратио назад и напустио зграду.

У међувремену, дисциплинска комисија је узела изјаве од актера односно сведока, а у свом раду користиће и запис са видео-надзора болничких просторија. Директору болнице предложиће једну или више дисциплинских мера, од смањења зараде и промене радног места до опомене пред губитак посла или отказа уговора о раду.

– Не бих да прерано говоримо о санкцијама према запосленој, али ће казна свакако бити примерена, и о томе ћемо обавестити јавност. Морамо да водимо рачуна и да све буде правно утемељено. У том поступку, хијерархијски гледано, сви сносе одговорност, укључујући и мене. Сви запослени у болници морају да поштују посао који имају и да се на радном месту понашају у најбољем интересу пацијената – казао је др Небојша Димитријевић, директор Опште болнице у Лесковцу.

Секс-скандал је откривен када је директор болнице дошао на Одељење неурологије у недељу, око сат и по после поноћи. Затекао је лекара и две уместо три медицинске сестре, колико их је било на распореду. Према незваничним информацијама, у потрагу за несталом сестром кренули су главни техничар и њена колегеница.

Скандал је избио када су отворили врата празне болесничке собе, а затечени љубавник, који није запослен у болници, наводно је ћебетом, уместо гениталија, покривао главу, док се четрдесетогодишња сестра, после првобитног шока, бранила наводима да су само разговарали.

Ово није прва ненајављена контрола коју је Димитријевић обавио у целој или деловима лесковачке болнице. Он каже да то чини и до два пута месечно и по правилу викендима и празницима. Најчешће је обилазио Службу ургентне медицине, Радиологију и Лабораторију, где су у то време највеће гужве, а повремено и целу болницу од подрума до крова.

– Да није било тог немилог случаја, и ова би се контрола завршила записником са упутствима начелницима одељења и шефовима шта треба да промене и како да унапреде свој рад – истиче Димитријевић, који је последњу контролу обавио у пратњи главног техничара и шефа обезбеђења. – И овог викенда сам на свим другим одељењима затекао стање којим сам био веома задовољан и штета је да се због оваквог непримереног понашања ствара погрешна слика о целој установи.

УЗОРАН РАДНИК

НАКОН што је ухваћена у сексуалном чину, медицинска сестра је одмах отишла на боловање.

– Ради се о дугогодишњој и искусној радници, која до сада није имала никакве пропусте у раду – рекли су нам у болници. Незванично сазнајемо да је разведена и да је с новим љубавником била у вишемесечној вези.