ПЕТ СТВАРИ КОЈЕ СМО УЧИЛИ У ШКОЛИ, а нису истините

11

У свету науке непрестано долази до нових открића, тако да постоје ствари које су старије генерације училе у школи, а временом су проглашене неистинитим. Представљамо пет таквих примера.

Дијамант је најтврђи минерал на свету

Најтврђа структура на свету је ултратврди наноповезани кубични борон-нитрид.

Салемске вештице су биле спаљене

Иако је широм света било распрострањено мишљене да су вештице из Салема спаљене на ломачи, заправо су биле осуђене на смрт вешањем.

Египатске пирамиде су градили јеврејски робови

Пирамиде су градили египатски радници јер Јевреји у то време нису ни постојали. Стручњаци тврде да су чак добили своје сопствене крипте у пирамидама.

Папир није могуће савити више од седам пута

Група студената је 2012. додине, успела да пресавије наслаге тоалет папира 13 пута.

Велики кинески зид је једина грађевина коју је могуће видети из свемира

Први кинески астронаут признао је да није успео да види зид током боравка у свемиру.

 • Аца Тодоровић

  Наравно да Јевреји нису градили пирамиде, јер су увек други радили за њих.
  Јевреји су у Египту били повлашћен народ који се бавио само трговином. Видевши колико су лукави Јевреји, Фараон је наредио да се сва јеврејска мушка деца баце у реку. Али пошто су Јевреји веома лукави били скривали су своју мушку новорођенчад. Када је фараон то открио, наредио је да се сви Јевреји протерају из Египта. Мојсије је видео, колико је његов народ покварен и водио је Јевреје 38 године по пустињи у круг, све док није изумрла старија генерација и хтео ја да од младог нараштаја, направи нови народ. Међутим Мојсије није знао да деца од својих родитеља не наслеђују само изглед већ и особине, па му је сав труд био узалудан, видели смо да су се Јеврејио брзо приклонили златном телету. Јевреји су протеривани са свих земаља, док нису у 17 веку завладали Енглеском.
  Можда су неки други народи били робови у Египту, али јевреји сигурно нису.

  Да се наводно из свемира види кинески зид, је само манипулација народа и испитивање колико народ може да поверује у глупости које им власти преко медија сервирају.
  Не постоји ни једна права слика из свемира, коју су направили космонаути. Не постоји слика, јер Земљу из свемира може се видети само онај део Земље који је осветљен сунцем и то не цео због густине ваздуха.
  Примера ради ако би Спејт-шатл полетио из Америке током дана из Свемира не би мога да се види источна Европа о Азија у којој је мрак, па чак и кад би прелетао преко њих.
  Ни једна грађавина на Земљи не види се из свемира, па чак ни Ајфелова кула. Ционисти скривају истину о површини планете Земље а астронаути морају да ћуте о оном што виде из свемира или би им страдала цела породица.
  Неколико америчких астронаута је наводно страдало у неуспелим летовима, а заправо су живи под другим именом и раде друге послове, да их којим случајем не би неко испитаивао шта су видели из свемира.

 • tomahawk

  Zlatanu zelim dobro zdravlje i da mu sajt sto duze potraje
  Ovakvu grupu nikad i nigde nece sakupiti
  TO cak nema ni na Poskoku
  Hrvati su glupi za ove rusofile
  Ovo je krem.

 • tomahawk

  Sutra putujem na odmor da mi pozelite srecan put
  I da mi bude krut, mozda mi zapadne neka hebancija
  Poveo bih i vas, al vi ne volite svabice, samo ruskinje
  Ja svabice obozavam.
  Plave, debele, bogate, raspaljene ko rostilj, ah majn liber Saci, spricen, sprice, das fantasttishe…
  jedva cekam
  a vi … pa sta vam kazem, uzdravlje, imate putinovu sliku pa malterisite pred njom plocice kupatila

  p.s. stvarno sam surov, al cini mi se da sam i pijan