Прочитај ми чланак

СКАНДАЛ У ШКОЛИ У КРАЉЕВУ Чистачица постала професор?!

0

Донедавно је била запослена као хигијеничарка у Шумарској школи у Краљеву, а сада је почела да предаје ђацима!

Прави скандал потреса Шумарску школу у Краљеву, након што је Славица Јовановић која је радила као теткица, ванредно дошла до дипломе шумарског техничара и сада предаје Шумске комуникације.

Славица Јовановић је, тврде за Курир извори, радила као чистачица с дипломом основне школе, а онда је ванредно завршила ову школу и добила диплому шумарског техничара, што јој је на волшебан начин омогућило да постане сарадник у настави!

– Тако она сада уместо метле ујутру узима дневник, иде на наставу и предаје деци. Ученике приде и вербално малтретира. Чак тера прваке да је зову професорка Цаца. Мала је то средина, а директори с великим овлашћењима. Мало су се заиграли па је хигијеничарка постала сарадник у настави – прича Куриров извор.

Он каже да је Јовановићева на сумњив начин дошла до дипломе шумарског техничара.

– У исто време је радила у тој школи и завршавала је као ванредни ученик. Гледали су јој кроз прсте, као, ето, није имала могућност школовања. Све је то сумњиво! – каже саговорник и додаје да она још званично није добила овлашћења да предаје, али то чини.

– Улази на наставу с колегиницом, која је пушта да предаје четвртом разреду Шумске комуникације, а улази и на часове одељења првог разреда. Деца и родитељи се буне због њене бахатости, неписмености и тога што даје право себи да оцењује – тврди извор Курира.

У Министарству просвете су рели да су обавештени о овом случају и да су предузети кораци како би се потврдили ови наводи.

Са друге стране, директор Шумарске школе Милан Мирковић одбио је да да коментар.

– Ја не бих сада о томе да причам, поготово зато што сам на путу за Нови Сад и возим. Враћам се у среду за Краљево, данас нисам у могућности да причам о тим стварима – поручио је Мирковић у телефонском разговору.