Прочитај ми чланак

НОВА ПРОВОКАЦИЈА У АЛБАНСКОЈ РЕЖИЈИ: Звезди не дају на Косово

0

Власти и челници тзв. ФС Косова желе да спрече одигравање хуманитарне утакмице између Црвене звезде и Грачанице и скупљање новца за реновирање породилишта у том месту

Фудбалере Црвене звезде нећемо пустити да уђу на Косово и Метохију и одиграју хуманитарну утакмицу уколико не затраже дозволу од нас, рекли су у тзв. ФС Косова.

Очигледно је реч о унапред смишљеној провокацији албанске стране, која има за циљ да још више дестабилизује односе на Балкану. С обзиром на новонастала дешавања протеклих дана, ослобађање терористе Рамуша Харадинаја и немира у Македонији, чини се да би Албанци с Косова и Метохије волели да изазову нови сукоб.

Наиме, фудбалери Црвене звезде традиционално сваког пролећа од 2015. године одлазе на Косово и Метохију, а 23. маја треба да буде одигран пријатељски меч у Грачаници са истоименим клубом, у СЦ „Драган Џајић“. Утакмица треба да има хуманитарни карактер, пошто ће цео приход од продаје улазница и добровољних прилога бити прослеђен за породилиште у Грачаници, које се налази у веома лошем стању. Грачаница је место настањено Србима у Косовском Поморављу, само десет километара удаљено од Приштине.
– ФС Косова пажљиво прати ситуацију и да би неко играо фудбал на нашој територији, потребно је да добије дозволу и писмено одобрење. Ако нам се нико не јави, обратићемо се ФИФА и УЕФА како бисмо спречили одигравање утакмице у Грачаници јер није у складу с нашим прописима. Пре уласка Косова у УЕФА и ФИФА, српски клубови су се на Косову понашали као у својој кући и ми то више нећемо дозволити – рекли су људи из тзв. ФС Косова, а пренео лист Зери.

Челници Црвене звезде нису желели да коментаришу наводе тзв. ФС Косова.

Акција
БЕСПЛАТНО ДО КРАЈА СЕЗОНЕ

Црвена звезда је отворила капије свог стадиона и улазак на све утакмице биће бесплатан, па тако и за недељни меч против Војводине. Разлог је борба за титулу, а управа жели да види што више звездаша на Маракани. Црвено-бели ће до краја сезоне два пута ићи на гостовања, а три пута ће ривале дочекати на стадиону „Рајко Митић“. Бесплатан улаз неће важити за Куп Србије.

НАВАЛА НА ТЕРЕТАНУ
У моди старе методе

Кондициони тренер Црвене звезде Михајло Бата Радуловић изненадио се јуче на тренингу када је већина фудбалера ушла у теретану. Играчи су током целе сезоне имали слободу избора хоће ли радити у теретани или не. Сада пред крај сезоне, када се бори за титулу, сви желе на справе. Предњачили су Срђан Плавшић, Абрахам Фримпонг и Гелор Канга.
– Полако, момци, има за све места – смешкао се и коментарисао Радуловић.