Прочитај ми чланак

ЈОШ ЈЕДНО НОЛЕТОВО МУЧЕЊЕ СА СРЕЋНИМ КРАЈЕМ: Ђоковић сломио Карења Бусту

0

Други рекет света Новак Ђоковић савладао је Шпанца Пабла Карења Бусту у мечу трећег кола турнира Мастерс серије у Монте Карлу - 2:1 (6:2, 4:6, 6:4).

Поново се Ђоковић намучио! Баш као и у другом колу против Жила Симона. Ноле је сигурно газио ка победи, добио први сет, направио брејк на почетку другог… А онда је доживео невероватан пад! Карењо Буста је изједначио на 1:1 у сетовима и није се предавао ни у одлучујућем када је Србин стекао брејк предности. Напротив. У финишу је имао велику прилику да први пут у каријери „узме скалп“ играчу из ТОП 10 са АТП листе.

Ипак, Новак не би био Новак када би тек тако губио мечеве. И из ове драме је изашао као победник.

 

Кренимо редом…

Шпанац је у уводном гему меча пропустио три брејк лопте, после чега је Новак рутински добио први сет и наставио у истом ритму на почетку другог – 6:2, 2:0. Играо је други рекет света таман онолико колико му је било потребно да се загреје, јер је температура падала, на крају и до испод десет степени Целзијуса.

Међутим, после шест узастопних гемова Ђоковића, 19. тенисер са АТП листе је освојио пет заредом, одузевши притом Новаку сервис три пута! Србин је успео да анулира један брејк заостатка, али не и други – 4:6.

Рехабилитовао се Ђоковић и поново преузео контролу над игром у трећем сету. И тада је први направио брејк – 4:2. Али поново је дозволио Карењу Бусти не само да га рибрејкује одмах, већ му је дао и прилику да дође надомак победе. При резултату 4:4 Ноле спасао две брејк лопте!

Шпанац је пропустио шансу, а Ђоковић своју није. У следећем гему је направио брејк и завршио меч после скоро два и по сата борбе – 6:4.

Ноле је срушио другу препреку у граду у коме живи и то у дану када су фаворити редом падали – Енди Мареј, Стен Вавринка, Доминик Тим…

Био је ово други сусрет Ђоковића и Карења Бусте, а Шпанац је данас боље прошао него први пут, такође у Монте Карлу пре три године, када је освојио само један гем.

Новака сутра у четвртфиналу очекује Белгијанац Давид Гофан, који је био бољи од Аустријанца Доминика Тима – 7.6, 4:6, 6:3.

Ђоковић је савладао Гофана у свих пет претходних дуела, од којих је последњи био на завршном Мастерсу у Лондону крајем прошле године.

Уколико оправда улогу фаворита, Ноле би се у пројектованом полуфиналу срео са Рафаелом Надалом. Шпанац се у четвртфиналу састаје са Аргентинцем Дијегом Шварцманом.