Прочитај ми чланак

ОНИ ПОБЕЂУЈУ НАПРЕДЊАКЕ: „Здрава Србија“ чврсто уз малинаре!

0

Саопштење за медије изборне листе ГГ "За здраву Србију - Милан Стаматовић - Косјерић" - ЗА ДОМАЋИНСКИ КОСЈЕРИЋ!

Изборна листа Групе грађана „За Здраву Србију – Милан Стаматовић – Косјерић“ у потпуности стоји иза захтева удружења произвођача малина и неподељеног става свих малинара у општини Косјерић да Влада Србије  мора да, субвенцијама или на неки други начин, обезбеди откупну цену малина на нивоу прошлогодишње цене јер би, у супротном, имајући у виду и прогнозе о драстично мањем овогодишњем приносу, то значило катастрофу за малинаре у крају у коме стотине и стотине пољопривредника бави овом производњом.

– Ако после избора будемо учествовали у локалној власти у Косјерићу, посредством регионалне Канцеларије за економску сарадњу са Руском Федерацијом која се налази на Златибору, омогућићемо свим воћарима и произвођачима малина из Косјерића да пласирају своје производе на руско тржиште без царина, чиме ћемо унапредити пољопривредну производњу, отворити нова радна места и осигурати продају целокупног рода – изјавио је Жељко Продановић, први на изборној листи ГГ „За Здраву Србију – Милан Стаматовић – Косјерић“.

Златибор и општина Чајетина су пелцер развоја који ћемо пренети у Косјерић јер је, захваљујући раду Канцеларије за сарадњу са Русијом, Чајетина успела у једној години да повећа свој извоз у Русији за 300 одсто – каже Жељко Продановић и објашњава да је произвођачима малина из Косјерића доста уцена и сталног смањивања откупне цене малине, због чега је важно да се једном за свагда ослободе тзв. извозног лобија који и ове године прети да додатно осиромаши економски већ уништене воћаре.

Продановић истиче да, без удруживања и организованог наступа на руском тржишту, појединачни произвођачи из Косјерића не могу бити конкурентни и да је једино решење за привредни раст повећање извоза у Русији и напомиње да ће Канцеларија за сарадњу са Русијом која би имала своје предтавништво и у Косјерићу помоћи да се покрене пољопривредна производња у овој средини, у којој две трећине становништа живи од пољопривреде, а 432 газдинсатва од воћарске производње.

ПРАТИТЕ СРБИН.ИНФО И НА ВАЈБЕРУ!
КЛИКНИ ОВДЕ!

Иначе, упркос медијској блокади огромним притисцима републичких власти већ година у суседној општини Чајетина, на локалним,и последњим председничким изборима, побеђује лидер Здраве Србије, Милан Стаматовић, који је и у Косјерићу, по броју гласова на изборима за председника Србије био на 2. месту, тик уз Александра Вучића.