Прочитај ми чланак

ТAМНA СТРAНA AСA: Вестбрук опсовао Јокића, па му изнудио техничку грешку

0

Никола Јокић приводи крају одличну сезону у НБA лиги, коју нажалост неће продужити играма у плеј-офу у дресу Денвера. Утакмица против Оклахоме, поред још једног сјајног учинка, остаће му у памћењу и по техничкој грешки.

Скоро два минута пре краја утакмице на којој је Расел Вестбрук ушао у историју по броју трипл-даблова у сезони (42), сјајни кошаркаш Тандера је показао и другу, тамнију страну. Испровоцирао је Србина да реагује, истина уљудно, питање судијама „зашто је добио намеран фаул“ (заиста се чини престрого досуђен). Судије нису хтеле да одговоре, на шта је млади Сомборац кратко додао: „Ок“.

A Вестбрук је, како је могло да се прочита с његових усана, одбрусио Јокићу: „Је… те“. И за то није био техничку грешку, већ је стао на линију слободних бацања и погодио сва три. И тако вратио Тандере у живот, а касније одвео у тријумф, тројком у последњој секунди.

Тренер Нагетса Мајкл Мелоун стао је уз свог играча, тврдећи да се Никола Јокић није бунио, да једноставно није урадио ништа страшно.

– На два минута пре краја то је била натегнута одлука. Судија Мауер ми је рекао да су Јокићу рекли да се одмакне. Није протестовао, није псовао, ништа страшно није урадио. A играч мора да зна зашто је добио техничку грешку – рекао је Мелоун.

Никола Јокић је у поразу Денвера (105:106) постигао 23 поена, уз шест скокова и три асистенције, иако је до финиша био само 24 минута (укупно 31) на паркету због четири личне грешке.