Прочитај ми чланак

ОШТРО: Бакир Изетбеговић је „човек-хуља“

0

Познати босанскохерцеговачки новинар Бакир Хаџиомеровић је, гостујући у емисији "Друго лице" на ТВ Алфа, коментарисао подношење захтева за ревизију пресуде МСП по тужби БиХ против Србије и том приликом бошњачког лидера Бакира Изетбеговића почастио називом "човек - хуља".

Хаџиомеровић је „неодговорну групу људи“, коју је у том случају предводио Изетбеговић упоредио са „гуском у магли“, а начин на који су поступили подносећи захтев за ревизију назвао је „ђилкошки“.

– Ја знам да се лаже у политици, и то није спорно, али да неко тако брутално може да лаже и притом да рачуна још да ћемо ми то сазнати за тек две до три године. Међутим, те планове им је покварио Међународни суд у Хагу, односно, предухитрио их регистрат Суда – навео је Хаџиомеровић, пренео је портал Дневног аваза.

Њихов циљ је, каже, био да се захтев за ревизију преда, затим би се то „вукло“ до наредних избора и причало би се „како смо урадили један велики патриотски чин“.

– Након што му је (Изетбеговићу) то сасечено, и он је остао збуњен – рекао је.

Хаџиомеровић је истакао и да, у случају да је истина да је реч о међународној завери, како тврде Изетбеговић и људи окупљени око њега, то треба показати доказе.

– Немамо шта да изгубимо, нити коме нанети неку штету, а Изетбеговић је већ довољно штете нанео. Дакле, зашто нам не покаже доказе које је наводно скупио (за покретање захтева за ревизију) ? Не може, јер их нема, и цело време је лагао. То његово „срљање“ наноси громну штету целој Босни и Херцеговини, посебно народу које он представља – рекао је Хаџиомеровић.

Нека Удружења, подсетио је, основана због подршке СДА и саветовање у Већници пре предаје захтева назвао је „циркусом“, а Изетбеговића почастио још једним надимком, рекавши да је он „човек – хуља“ који, према његовим речима, није поштовао преживеле жртве геноцида, као ни оне који су изгубили своје животе.

– Довео је и у питање легитимност Удружења жртава геноцида, који су прошле седмице одржали заједничку преш-конференцију поводом одбијања захтева за ревизију. Питање је колико су та удружења инструментализирана и под политичком контролом. Овде има на стотине удружења која се баве свим и свачим. Нека су и основана да би била подршка и логистика СДА странци, и мене то не изненађује – навео је.

Пола у затвору

Хаџиомеровић је приметио и да је пола Председништва СДА у затвору.

– Ако ти је генерални секретар, неко ко ти је први оперативац странке, ухваћен као задњи „коњокрадица“ који узима новац од задње сиротиње, која се задужи по 15.000 марака да би му син или кћерка добили посао на шест месеци, од 800 марака и онда их истерају на улицу, о каквој онда бризи за народ говоримо? – запитао је Хаџиомеровић.