Прочитај ми чланак

НБА: Јокић срушио шампиона на путу ка плеј-офу

0

Никола Јокић наставља да предводи Денвер Нагетсе у борби за плеј-оф, овога пута – сјајном партијом против шампиона НБA лиге Кливленд Кавалирса – 126:113.

Српски репрезентативац је за 28 минута на паркету забележио 16 поена (8/10 за два), десет скокова и седам асистенција.

Осим са неколико карактеристичних асистенција и важних погодака, Јока се истакао и одличном игром против најбољег играча данашњице Леброна Џејмса.

Нагетси су заиграли веома добро од самог старта, да би већ до одласка на одмор имали двоцифрену предност у односу на госте из Охаја.

Кајри Ирвинг покушао је да врати свој тим у живот у самом финишу, али су Сомборац и другови без већих проблема одбили и тај налет и потпуно заслужено стигли до 34. тријумфа у сезон, поред 37 пораза.

Тим из Колорада задржао је два тријумфа више у односу на деветопласирани тим Запада Портланд Трејлблејзерсе, који имају меч мање.

Поред Николе, најефикаснији у редовима домаћина био је Гери Херис са 21 поеном и четири асистенције, Вилсон Чендлер додао је три мање, уз пет ухваћених лопти, док је Вил Бартон са клупе убацио 20.

Истакли су се још и Кенет Фарид са 17 поена и девет скокова, Џамал Мареј са 15, односно Мејсон Пламли са 12 поена, седам ухваћених лопти и четири проигравања.

Код Кавса је најбољи био ‘Унце Дреw’ са 33 поена (7/17 за два, 4/5 за три) и три асистенције, али су га испратили само ‘Краљ’ Џејмс са 18 поена, шест скокова и пет асистенција и Дерон Вилијамс са поеном више.